لینک های دسترسی

Breaking News

سخنرانی تاریخی اوباما در براندنبورگ


باراک اوباما، رئیس جمهوری امریکا در سخنانی در محل دروازه تاریخی براندنبورگ در برلین، نگرش های خود را برای حرکت بسوی یک جهان عاری از تسلیحات اتمی تشریح کرد.

آقای اوباما روز چهارشنبه گفت خواهان کاهش شمار کلاهک های اتمی استراتژیک بالغ بر یک سوم و تجدید گفت وگو با روسیه برای حرکت به "ورای وضعیت اتمی دوره جنگ سرد" خواهد شد.

رئیس جمهوری امریکا گفت چنین کاهشی امکان پذیراست، ضمن این که امنیت امریکا ومتحدانش حفظ یک "نیروی بازدارنده استراتژیک نیرومند و معتبر" را مسلم می سازد.

پیشنهاد به این معنا خواهد بود که امریکا و روسیه شمار کلاهک های اتمی استراتژیک خود را بالغ بر یک سوم سطحی که آنها با آن در پیمان استارت جدید موافقت کردند، کاهش خواهند داد.

پیمان از دو کشور می خواهد موجودی زرادخانه خود را تا سال ۲۰۱۸ به ۱۵۵۰ کلاهک پایین بیاورند.

موقف روسیه

دقایقی پیش ازسخنرانی آقای اوباما، به نقل از ولادیمیرپوتین رئیس جمهوری روسیه گفته شد دولت او اجازه نخواهد داد "درسیستم بازدارنده استراتژیک خللی وارد شود یا کارآیی نیروهای اتمی روسیه کاهش پیدا کند."

آقای اوباما درسخنرانی خود بارها به مقوله "صلح با عدالت" اشاره کرد، و نظام اقتصادی آزاد را به عنوان پدیده ای مغایر با برنامه ریزی اقتصادی متمرکز از بالا به پایین، که مردم درآن نقشی ندارند و دولت کمونیست آلمان شرقی سابق دنبال می کرد، ستود.

آقای اوباما گفت کشورهای غربی، پس از جنگ سرد، با چالش هایی گرم شدن هوا، فقر وگسترش ایدز مواجه اند.

آقای اوباما همچنین گفت بر کوشش برای بستن بازداشتگاه امریکا در گوانتانامو خواهد افزود.

تجسس انترنت

پیش ازسخنرانی، رئیس جمهوری امریکا با آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان ملاقات کرد و درباره مسائل گوناگون از جمله کنترل های امریکا بر اینترنت به تبادل نظر پرداخت.

خانم مرکل بعدا در یک کنفرانس خبری گفت درحالی که "دشمنان ومخالفان" می توانند از اینترنت برای تهدید دموکراسی استفاده کنند، اما باید بین نیاز به کنترل تهدید ها و حفظ یک نظم لیبرال موازنه و تناسبی وجود داشته باشد.

آقای اوباما، برنامه تجسس اینترنتی را محدود توصیف کرد و گفت سازمان های اطلاعاتی امریکا "ایمیل های عادی شهروندان آلمانی یا امریکایی یا هر جای دیگری را بررسی نمی کنند" و دادگاه فدرال بربرنامه های کنترل اینترنت وتلیفون نظارت دارد.

آقای اوباما گفت دولت موازنه مناسب را بین حفاظت ازمردم امریکا وحفظ آزادی مدنی وزندگی شخصی افراد رعایت کرده است. او همچنین تکرار کرد برنامه های شناسایی افراد بسیاری را از مرگ نجات داده است.

دروازه براندنبورگ محل دو سخنرانی مهم رهبران سابق امریکا بود. در ۱۹۶۳، جان اف کندی خود را شهروند برلین تقسیم شده نامید، و در ۱۹۸۷ رونالد ریگان از میخائیل گورباچف رهبراتحاد شوروی خواست دیوار برلین را فروبریزد.
سخنرانی اوباما در برلین
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:05 0:00
XS
SM
MD
LG