لینک های دسترسی

Breaking News

قطر از همسایگان عرب خود غرامت می طلبد


رهبران کویت و قطر
رهبران کویت و قطر

حکومت قطر کمیتۀ را شکل داده است تا خسارات ناشی از منزوی شدن این کشور از سوی عربستان سعودی، مصر، امارات متحدۀ عربی و بحرین را بررسی کرده، خواستار پرداخت غرامت از این چهار کشور شده است.

عربستان سعودی، بحرین، امارات متحدۀ عربی و مصر هرگونه روابط تجارتی و دیپلوماتیک خود را با قطر قطع کرده ادعا می کنند که دوحه از گروه های دهشت افگن حمایت می کند؛ ادعاهاییکه قطر ان را رد کرده است.

علی ال ماری سارنوال عامۀ قطری در دوحه به خبرنگاران گفت "این کمیته به ادعاهای وارده از جانب شرکت ها، نهاد های عامه و افراد رسیدگی می کند و آنانیکه باعث این خسارت ها شده اند باید غرامت پرداخت کنند."

ال ماری جزییات زیادی ارایه نکرد اما گفت که این نهاد از میکانیزم های داخلی و بین المللی برای کسب خسارت استفاده خواهد کرد و شرکت های قانونی را در خارج از قطر به منظور رسیدگی به ادعا ها استخدام خواهد کرد.

کویت در نقش میانجی

کویت تلاش های زیادی را به منظور احیای روابط میان قطر و کشور های عرب در خلیج انجام داده اما تاکنون به نتیجه نرسیده است.

ریکس تیلرسن وزیرخارجۀ ایالات متحده نیز روز دوشنبه به کویت خواهد رفت. با این سفر آقای تیلرسن به کویت، ظاهراً ایالات متحده تلاش می کند نقش بیشتری در حل مسایل میان همسایه های خلیج داشته باشد.

آقای تیلرسن تاکید کرده است که تمام جوانب باید به منظور مذاکرات موثر دیپلوماتیک، از خود خویشتنداری نشان دهند.

ریکس تیلرسن، وزیر خارجه ایالات متحده
ریکس تیلرسن، وزیر خارجه ایالات متحده

کشور های عرب خلیج نیز در پیشنهادات 13 گانۀ خود به قطر هیچ انعطافی نشان نداده اند. در آن پیشنهادات کاهش روابط با ایران و قطع نشرات تلویزیون الجزیره شامل است.

هیتر ناورت، یک سخنگوی وزارت خارجۀ ایالات متحده گفت که امریکا به خاطر کشیدگی روابط میان قطر و کشور های همسایۀ آن نگران است.

خانم ناورت گفت"ما به این باور استیم که این مسئله به گونۀ باالقوه برای هفته ها و حتی ماه ها ادامه پیدا کرده و احتمالاً تشدید یابد. ما باور داریم که برای مبارزه با دهشت افگنی تمام این کشور ها را در نهایت کنار هم قرار می دهیم چرا که این مبارزۀ مشترک همۀ ما می باشد."

سخنگوی وزارت خارجۀ ایالات متحده از تلاش های کویت ها برای میانجگری در حل کشیدگی ها میان قطر و سایر کشور های همسایۀ عرب در خلیج قدردانی کرد.

حمایت بریتانیا از میانجگری کویت

این درحالیست که وزیرخارجۀ برتیانیا نیز به منظور حمایت از میانجگری کویت در حل بحران قطر به آن کشور غنی از نفت رفته است.

بوریس جانسن در یک مصاحبه گفت که بریتانیا خواهان توقف کمک مالی دهشت افگنان در منطقه می باشد.

آقای جانسن گفت"ما قویاً این احساس را داریم تا این اطمینان را باید بدهیم که در سطح منطقه روی مبارزه با تمویل دهشت افگنی تمرکز می کنیم. این امر تنها به قطر خلاصه نشده بلکه تمام دوستان ما را در منطقه در بر می گیرد."

بوریس جانسن، وزیر خارجه بریتانیا
بوریس جانسن، وزیر خارجه بریتانیا

آقای جانسن تاکید کرد که بحران موجود یک شبه خاتمه نیافته و زمانگیر خواهد بود اما هرگونه مداخلۀ نظامی را در این راستا علیه قطر رد کرده گفت که هیچ یک از کشور های منطقه به فکر مداخلۀ نظامی نیستند.

پس از نخستین سفر دونالدترمپ به عربستان سعودی ایالات متحده روی بحران قطر تمرکز کرده است.

آقای ترمپ در ماه جون گفت که قطر "بدبختانه در عرصۀ تاریخ دهشت افگنی را به سطح بلندی تمویل کرده است. به خاطر آن کشور های عرب در خلیج یکجا شدند و در بارۀ رویارویی با قطر به خاطر این عملکرد آن کشور با من صحبت کردند."

ریکس تیلرسن، وزیر خارجۀ ایالات متحده در اعلامیه یی گفته است که نقش ایالات متحده "تشویق جناح ها بوده تا یکجا مسایل را به گونۀ واضح روی میز مذاکره قرار دهد تا به آن مسایل رسیدگی شود و راه حلی برای این بحران جستجو شود."

قطر میزبان بزرگترین پایگاه نظامی ایالات متحده در منطقه است، در حالیکه بحرین که متحد عربستان سعودی در مخالفت با قطر می باشد، میزبان کشتی طیاره بردار امریکا می باشد.

XS
SM
MD
LG