یک مقام سعودی روز شنبه، ۱۱ جنوری (۲۲ جدی)، به خبرگزاری فرانس پرس گفت که پس از سقوط رژیم بشار اسد، رییس جمهور پیشین سوریه، دولت سلطنتی عربستان روز یکشنبه میزبان نشست وزیران خارجه کشورهای شرق میانه و اروپا خواهد بود تا در مورد تشکیل حکومت انتقالی در سوریه بحث کنند.
این مقام عربستان سعودی گفت: "فردا دو نشست خواهد بود. نشست نخست میان کشورهای عربی است. نشست دومی شامل کشورهای عربی و سایر کشورها به شمول فرانسه، بریتانیا، آلمان، ایتالیا، ترکیه و اسپانیا، خواهد بود."
این مقام عربستان سعودی که نخواست نامش در گزارش ذکر شود، گفت که این گفتگوها در مورد وضعت عمومی سوریه تمرکز خواهد کرد که شامل حمایت از ادارهٔ جدید و لغو احتمالی تعزیرات این کشور باشد.
جان باس، معاون وزیر خارجهٔ ایالات متحده، نیز در این نشست اشتراک خواهد کرد. وزارت خارجه ایالات متحده با نشر اعلامیهای آن را "یک اجلاس چندجانبه به میزبانی عربستان سعودی با حضور مقامات ارشد حکومتهای منطقه و شرکای جهانی برای هماهنگی حمایت بینالمللی از مردم سوریه" توصیف کرده است.
در این اعلامیه آمده است که جان باس از ترکیه به عربستان سعودی سفر میکند. این مقام ارشد وزارت خارجهٔ امریکا در جریان سفرش به ترکیه، با مقامات ارشد انقره در مورد سوریه گفتگو کرده است.
وزرای خارجه ترکیه و آلمان نیز از جمله مقاماتی هستند که حضور خود در نشست را تایید کردهاند.
یک مقام سعودی گفت که این نشست به عنوان ادامه مذاکرات در مورد آینده سوریه پس از بشارالاسد است که ماه گذشته در اردن برگزار شد.
قدرتهای غربی، از جمله ایالات متحده و اتحادیه اروپا، حکومت اسد را به دلیل سرکوب خشونتآمیز اعتراضات ضد دولتی در سال ۲۰۱۱ که منجر به جنگ داخلی شد، تحریم کردهاند.
جنگ سوریه که بیش از ۱۳ سال از آن سپری میشود، جان بیش از نیم میلیون نفر را گرفته، اقتصاد آن کشور را ویران کرده و میلیونها نفر را مجبور به ترک خانههای خود، از جمله مهاجرت به اروپا، کرده است.
در همین حال، حکومت انتقالی دمشق در تلاش است تا برای لغو تعزیرات لابیگری کند.
شورشیان سوری زیر رهبری هیات تحریر الشام، به تاریخ ۲۷ نومبر عملیات تهاجمی را علیه نیروهای طرفدار حکومت بشارالاسد، رییس جمهور پیشین سوریه در ولایت ادلب انجام دادند.
با گذشت ۱۱ روز و تصرف پی در پی چندین ولایت، بشار الاسد، رییس جمهور پیشین سوریه، به تاریخ هشتم دسمبر از کشورش فرار کرد و پس از ۱۳ سال جنگ، شورشیان در یک عملیات تهاجمی برقآسا، دمشق، پایتخت آن کشور، را تصرف کردند.
حکومت ایران در جریان جنگ سوریه، به حکومت به رهبری بشارالاسد کمک مالی چشمگیر فراهم کرد و افزون بر آن، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیروهای خود را در سوریه مستقر کرد تا از متحد خود، بشارلاسد، حمایت کند.
سرنگونی اسد به طور گسترده به عنوان یک ضربه بزرگ به ایتلاف سیاسی و نظامی "محور مقاومت" به رهبری ایران تلقی میشود. این ایتلاف با نفوذ اسراییل و ایالات متحده در شرق میانه مخالفت میکند و سقوط اسد میتواند تاثیر منفی بر قدرت و هماهنگی آن داشته باشد.
در تهیهٔ این گزارش از خبرگزاری فرانس پرس کار گرفته شده است.
گروه