لینک های دسترسی

Breaking News

مقام‌های طالبان و هند بر گسترش روابط تاکید کردند


سرپرست وزارت خارجۀ طالبان گفته است که آنان به عنوان بخشی از سیاست خارجی متوازن و اقتصادی محور خود، به دنبال تقویت روابط سیاسی و اقتصادی با هند اند.
سرپرست وزارت خارجۀ طالبان گفته است که آنان به عنوان بخشی از سیاست خارجی متوازن و اقتصادی محور خود، به دنبال تقویت روابط سیاسی و اقتصادی با هند اند.

وزارت امور خارجۀ هند خبر داده است که وکرم میسری، معاون این وزارت با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان در شهر دوبی، امارات متحدۀ عرب دیدار کرده و دو طرف دربارۀ گسترش روابط سیاسی و اقتصادی میان کابل-دهلی‌جدید بحث کرده‌اند.

رندیر جیسوال، سخنگوی این وزارت ناوقت روز چهارشنبه هشتم جنوری (۱۹ جدی) با نشر خبرنامه‌ای گفته است که در این دیدار، دوطرف همچنان تاکید کردند که باید داد و ستد تجاری از طریق بندر چابهار میان دو کشور افزایش یابد.

سخنگوی وزارت خارجهٔ هند افزوده است: "دو طرف در مورد کمک‌های بشری جاری هند به افغانستان، مسایل دوجانبه و وضعیت امنیتی منطقه بحث کردند. هند تعهد خود را برای ارایه کمک‌های بشردوستانه و پروژه‌های توسعه‌ای به افغان‌ها تجدید کرد و در مورد استفاده از بندر چابهار برای گسترش تجارت توافق صورت گرفت."

وزارت خارجۀ هند همچنان گفته است که دهلی‌جدید، حمایت خود را در بخش صحت و اسکان مجدد مهاجران افغان در این کشور گسترش خواهد داد. به گفتۀ سخنگوی وزارت خارجۀ هند، در این دیدار دو طرف بر تقویت همکاری‌ها در زمینۀ ورزش کرکت در افغانستان نیز تاکید کرده‌اند.

در این حال، ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجۀ حکومت طالبان گفته است که امیرخان متقی از تداوم کمک‌های بشری هند به مردم افغانستان قدردانی کرده و افزوده که طالبان به عنوان بخشی از سیاست خارجی متوازن و اقتصاد محور، به دنبال تقویت روابط سیاسی و اقتصادی با هند اند.

تکل افزود: "متقی همچنان به طرف هندی اطمینان داد که هیچ خطری از افغانستان برای (کشورهای منطقه) و هیچ‌ فردی نیست و ابراز امیدواری کرد که ضمن تقویت روابط دپلوماتیک، ویزه هند برای تاجران، بیماران، و دانشجویان تسهیل گردد."

به گفتۀ معاون سخنگوی وزارت خارجۀ طالبان در این دیدار، همچنان دو طرف دربارۀ فراهم کردن تسهیلات برای ویزه هند به تاجران به توافق رسیدند.

پس از اگست ۲۰۲۱ که طالبان در افغانستان بار دیگر حاکم شدند، هند نیز همانند سایر کشورها سفارت خود را در کابل بست و در اواخر ۲۰۲۲ فعالیت این سفارت تا حدودی برای پیش‌برد امور بشری از سر گرفته شد، اما تا اکنون صدور ویزه را به شهروندان افغان آغاز نکرده است.

هند هنوز هم یکی از شرکای اقتصادی افغانستان است و از رهگذر صادرات در جایگاه دوم قرار دارد. بر اساس آمار ادارۀ ملی احصاییه و معلومات حکومت طالبان، در سه ربع سال روان افغانستان به ارزش ۴۶۳ میلیون دالر به هند صادرات داشته است.

در بیشتر از سه سال حاکمیت طالبان بر افغانستان این نخستین دیدار دو مقام طالبان و هند است که آنان دربارۀ گسترش روابط سیاسی و تجاری میان دو طرف صحبت کرده‌اند.

پیش از این چندین بار هیات هندی به رهبری جی‌پی ‌سینگ، نمایندهٔ ویژهٔ هند برای افغانستان به کابل سفر کرده و با مقام‌های طالبان به شمول محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع حکومت این گروه دیدار کرده بودند.

هرچند هند مانند سایر کشورهای منطقه، سفارت خود را در کابل بازگشایی کرده، اما این کشور تا کنون حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است. همچنان به تازگی هند قنسولگری افغانستان در ممبی را به دپلومات طالبان واگذار کرد و در حال حاضر، این قنسولگری توسط طالبان اداره می‌شود.

طالبان در حالی در تلاش گسترش روابط با هند اند که در این اواخر، تنش‌ها میان حکومت این گروه و پاکستان به گونۀ بی‌سابقه افزایش یافته است.

نظامیان پاکستانی حدود سه هفته پیش، بخش‌هایی از ولسوالی برمل ولایت پکتیکا را بمباران کردند که بر اساس اظهارات مقام‌های طالبان، در این حملات کم از کم ۴۶ نفر، عمدتاً‌ مهاجران وزیرستانی، کشته شدند.

وزارت خارجۀ پاکستان گفته است که این حمله به خاطر خنثا کردن "تهدیدات به امنیت شهروندان پاکستان" در ساحات مرزی افغانستان "علیه تروریستان" انجام شد.

گروه

XS
SM
MD
LG