لینک های دسترسی

Breaking News

طالبان: سفارت افغانستان در مسکو به 'دپلومات طالبان' تحویل داده شد


گروه طالبان که در ۱۵ اگست ۲۰۲۱ بار دیگر بر افغانستان مسلط شد، تا حال از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است
گروه طالبان که در ۱۵ اگست ۲۰۲۱ بار دیگر بر افغانستان مسلط شد، تا حال از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است

سخنگوی وزارت خارجهٔ طالبان روز شنبه نهم اپریل‌(۲۰ حمل) گفت که سفارت افغانستان مقیم مسکو به دپلومات این گروه تحویل داده شده است.

عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجهٔ طالبان، در یک تویت نوشته است که "امروز سفارت افغانستان در مسکو به دپلومات که از سوی امارت اسلامی افغانستان تعیین شده است، تحویل داده شد."

آقای بلخی در ادامهٔ این پیام گفته است که اداره‌ٔ سرپرست طالبان از این اقدام حکومت روسیه ابراز امتنان می کند.

سخنگوی وزارت خارجهٔ طالبان همچنین گفته است که صدور اعتبارنامه از سوی مسکو به دپلومات طالبان، نه تنها شرایط را برای ارایه خدمات به موقع به شهروندان افغان مقیم روسیه مساعد می کند، بلکه روابط دوجانبه میان دو کشور را نیز تامین خواهد کرد.

طالبان که به تاریخ ۱۵ اگست ۲۰۲۱ بار دیگر بر افغانستان مسلط شدند، تا حال از سوی هیچ کشوری به شمول پاکستان که حامی اصلی این گروه پنداشته می شود، به رسمیت شناخته نشده است.

اما مقام‌های طالبان همواره تلاش دارند تا برای بیرون شدن از انزوای بین المللی و برقراری روابط دپلوماتیک با همسایگان خود و سایر کشورها راهی پیدا کنند.

در جریان چند ماه اخیر ، چهار کشور همسایه چین ، پاکستان ، روسیه و ترکمنستان دپلومات‌های ادارهٔ سرپرست طالبان را پذیرفته اند.

روسیه در ماه گذشته با طالبان روابط دپلوماتیک خود را برقرار کرد. طالبان جمال نصیر غروال، را به عنوان شارژدافیر افغانستان معرفی کرده و مسکو اعتبار نامه این دپلومات طالبان را پذیرفت.

پیش از این، سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه به تاریخ ۳۱ مارچ (۱۱ حمل) گفت که کشورش برای تعامل با حکومت جدید در افغانستان به یک دپلومات حکومت طالبان اعتبارنامه داده است.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجهٔ روسیه،‌ روز چهار شنبه پس از اعطای اعتبارنامه به دپلومات طالبان گفت که این گام مهمی برای از سرگیری تماس‌های دپلوماتیک بین افغانستان و روسیه است.

خانم زاخارووا همچنین افزود هنوز برای گفتگو درباره به رسمیت شناختن طالبان بسیار زود است و تاکید کرد که "اعطای اعتبارنامه به معنی به رسمیت شناختن حکومت سرپرست طالبان نیست."

این اقدام روسیه در واشنگتن مورد استقبال قرار نگرفت، زیرا مقامات ایالات متحده بر این باور اند که این عمل به طالبان یک "مشروعیت نادرست" می دهد.

یک سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده گفت که امریکا و متحدانش از اقدام اخیر طالبان مبنی بر وضع محدودیت برای تحصیل دختران و سفر زنان نگران اند.

سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در پاسخ به سوال صدای امریکا گفت: " اکنون وقت آن نیست که گامی دربارهٔ اعتبار دادن و یا هم عادی سازی روابط با طالبان برداشته شود – این نوع اقدام یک پیام غلط را به طالبان میدهد."

ایالات متحده و سایر کشورهای غربی پس از مسلط شدن طالبان برافغانستان،‌نمایندگی‌های دپلوماتیک خود را در کابل مسدود کردند.

اما برخی از این کشور ‌ها به خاطر فراهم آوری کمک‌های بشردوستانه برای مردم افغانستان و تاثیرگذاری بر پالیسی‌های طالبان، روابط خود به گونه‌ای با این گروه حفظ کرده اند.

با آنهم،‌ آنعده کشورهای که با طالبان روابط دپلوماتیک خود را برقرار کرده اند،‌ سفارت های آنها در افغانستان فعال اند.

رونالد نیومن، سفیر پیشین ایالات متحده در افغانستان،‌گفته است که روسیه و سایر کشور های دیگر با پذیرفتن دپلوماتان طالبان مرتکب اشتباه شده اند، زیرا نخست باید طالبان با جامعه بین المللی در عرصه های مخلتف همکاری کند.

آقای نیومن گفت " وقتیکه دپلوماتان را می‌پذیرند، فشار ها بر طالبان کاهش میابد. بنا بر این،‌ما می‌گوییم طالبان باید اجازه بازگشت دختران به مکاتب را بدهند و باید با نهاد های غیر انتفاعی که برای مردم نیاز مند کمک می کنند، با آنها همکاری نمایند، در غیر آن به رسمیت شناخته نخواهند شد."

این دپلومات پیشین امریکا در افغانستان همچنین گفته است که پذیرش و دادن اعتبار نامه یک دپلومات خارجی به معنای به "رسمیت شناختن" نیست.

سهیل شاهین که اعتبار نامه وی در ملل متحد پذیرفته نشد، دریک صحبت با صدای امریکا گفت که حدود ۱۰ کشور از جمله چین،‌ ایران، مالیزیا، پاکستان ، قطر، روسیه، عربستان سعودی و ترکمنستان نمایندگان سیاسی طالبان را پذیرفته اند. اما بخشی از این ادعای آقای شاهین از سوی منابع مستقل تایید و یا رد نشده است.

بر اساس بیانیهٔ سفارت های افغانستان در چین، پاکستان، روسیه و ترکمنستان،‌وزارت های خارجهٔ این کشور ها،‌ دپلومات های طالبان را به صورت رسمی پذیرفته اند.

به گفتهٔ سهیل شاهین، دپلومات های افغان که قبلا در ایران و عربستان سعودی گماشته شده بودند،‌اکنون از هدایت و دستورالعمل های حکومت طالبان پیروی می کنند.

در حال حاضر،‌ ۴۵ سفارت و ۲۰ قنسولگری افغانستان در سراسر جهان فعال می باشد که اکثر آنها به کمک دپلومات های حکومت پییشن افغانستان اداره می شوند، دپلومات های که از همکاری با ادارهٔ طالبان خودداری کرده اند.

سفارت افغانستان در واشنگتن دی سی و قنسولگری آن کشور در شهر نیویارک و شهر لاس انجلس ایالت کالیفورنیا در ماه گذشته به دلیل مشکلات مالی بسته شدند.

XS
SM
MD
LG