حکومت طالبان در واکنش به اظهارات تازۀ دونالد ترمپ، رییس جمهور امریکا، مبنی بر بازگرداندن تسلیحات و تجهیزات امریکایی به جامانده در افغانستان گفته است که آنان این تسلیحات را غنیمت گرفته اند و از آن برای حفاظت از کشور خود استفاده میکنند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی این گروه، روز یکشنبه دوم مارچ (۱۲ حوت) در مصاحبهای با تلویزیون ملی تحت کنترول طالبان، اظهارات رییس جمهور امریکا دربارۀ تسلیحات و تجهیزات نظامی امریکایی در افغانستان را "احساساتی" توصیف کرده و گفت که امیدوار است مشاورین رییس جمهور ترمپ معلومات دقیق و کامل را در مورد این تسلیحات به او ارایه کنند.
او افزود: "تسلیحاتی را ضبط کردهایم که به اداره قبلی داده شده بود، امارت اسلامی [حکومت طالبان] آنها را به عنوان غنیمت ضبط کرده است و ما با این تسلیحات از کشور خود محافظت میکنیم."
این در حالی است که دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده، به تاریخ ۲۶ فبروری (هشتم حوت) گفت که به پیت هگست، وزیر دفاع امریکا گفته است تا برگرداندن تسلیحات و تجهیزات امریکایی را از افغانستان بررسی کند.
ترمپ در پاسخ به پرسشی که آیا پایگاه بگرام را در افغانستان باز پس خواهد گرفت، بدون ارایۀ طرح مشخص گفت: "فکر کنم ما باید تجهیزات را پس بگیریم. به پیت گفتم که این موضوع را بررسی کند. ما به ارزش میلیونها، دهها میلیارد دالر تجهیزات جدید را به جا گذاشتیم. شما میبیند که آنان هر سال آن را به نمایش میگذارند."
دونالد ترمپ هفتۀ گذشته در کنفرانس اقدام سیاسی محافظه کاران(سیپک) به بازپسگیری تجهیزات نظامی باقی ماندۀ امریکایی در افغانستان تاکید کرد و گفت که زمانی که رسم و گذشت طالبان را در وسایط امریکایی میبیند "خشمگین" میشود.
به گفتۀ رییس جمهور امریکا، پس از خروج نظامیان امریکایی از افغانستان "۷۷۷هزار تفنگ و ۷۰هزار واسطۀ زرهی" به دست طالبان افتاده است.
همچنان پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده، در پیوند به این اظهارات ترمپ گفت که هر یک از ابعاد آنچه در جریان خروج از افغانستان اتفاق افتاد، به گونۀ کامل بررسی و حسابدهی خواهد شد.
ترمپ همچنین ادعا کرد که پس از خروج نظامیان امریکایی از افغانستان، پایگاه نظامی بگرام "به دست چین" افتاده است. او گفت که اگر خروج نظامیان امریکایی در زمان وی صورت میگرفت، پایگاه بگرام را "نه به خاطر افغانستان بلکه به خاطر چین" نگه میداشت.
رییس جمهور ایالات متحده گفت که میدان هوایی بگرام یک ساعت با جایی فاصله دارد که چین میزایلهای هستهای خود را تولید میکند.
اما ذبیحالله مجاهد بار دیگر واگذاری مسوولیت میدان هوایی بگرام به چین را رد کرد گفت که این میدان هوایی در حال حاضر توسط آنان کنترول میشود.
این مقام طالبان از رییس جمهور ترمپ خواسته است که باید معلومات خود را دربارۀ افغانستان تکمیل کند.
سخنگوی حکومت طالبان بار دیگر بر بهبود روابط و تعامل با کشورهای غربی به شمول امریکا تاکید کرد و افزود که برخی از کشورها هنوز هم از حالت "جنگی" با این گروه بیرون نشده اند.
او همچنان مدعی شد که اکثر کشورهای اروپایی تمایل برای بهبود روابط با حکومت این گروه دارند، اما به دلیل توافقات با امریکا از این اقدام خودداری کرده اند.
میدان هوایی بگرام، بزرگترین پایگاه نظامی ایالات متحده در افغانستان بود. اما نظامیان امریکایی به تاریخ دوم جولای ۲۰۲۱ میلادی این میدان هوایی را تخلیه کرده و آن را به وزارت دفاع حکومت پیشین افغانستان سپردند.
میدان هوایی بگرام طی دو دهه گذشته-از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۱- مرکز سوق و ادارۀ عملیات هوایی قوای امریکایی بود و نیز هزاران زندانی، به ویژه اعضای طالبان، در زندانی که در این پایگاه وجود داشت، در بند بودند.
این پایگاه که در دهه ۱۹۸۰ توسط اتحاد جماهیر شوروی پیشین ساخته شده بود، بزرگترین تاسیسات نظامی نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان محسوب میشد.
گروه