لینک های دسترسی

Breaking News

طالبان هدایت‌الله بدری را سرپرست بانک مرکزی گماشتند


ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان امروز چهارشنبه ۲۲ مارچ (دوم حمل) در صفحۀ تویترش گفته است که هدایت‌الله بدری، سرپرست پیشین وزارت مالیۀ این گروه، سرپرست بانک مرکزی افغانستان تعین شده است. اما او در این مورد بیشتر معلومات نداده است.

هدایت‌الله بدری، پس از تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان در اواسط اگست ۲۰۲۱ میلادی تا این اواخر سرپرست وزارت مالیۀ طالبان بود.

پیش از این شایعاتی در مورد استعفای بدری از وزارت مالیه نشر شده بود. گفته می‌شود که او به دلیل اختلاف بر سر عواید با ملا هبت‌الله، رهبر طالبان از سمت‌اش کنار رفته بود، اما مقامات طالبان استعفای او را رد کردند.

قبل از بدری، عبدالقاهر مشهور به حاجی ادریس، سرپرستی بانک مرکزی افغانستان تحت ادارۀ طالبان را به دوش داشت.

گفته می‌شود که هدایت‌الله بدری و حاجی ادریس هردو پیش از این امور مالی طالبان را به پیش می‌بردند.

این در حالی است که با سقوط حکومت پیشین، نزدیک به نه میلیارد دالر ذخایر ارزی افغانستان در ایالات متحد منجمد شده است.

جامعه جهانی پیش از این از حکومت طالبان خواستار برکناری دو تن از مسوولان بانک مرکزی شده بود که یکی از آنها در فهرست تعزیرات ایالات متحده نیز شامل است، اما حکومت طالبان در آن زمان این خواست را رد کرده بودند.

بر اساس این درخواست، رهبری بانک مرکزی افغانستان باید به افراد مجرب و متخصص سپرده شود تا تضمین شود که طالبان در امور بانک مرکزی مداخله نمی‌کنند.

به گفته منابع خبری، با وجود اینکه طالبان و بانک مرکزی افغانستان در مورد برخی اصول کلی توافق کرده اند، اما در مورد تعیین یک هیات مستقل برای نظارت بر انتقال غیرقانونی پول از بانک مرکزی به توافق نرسیده اند.

در این حال، طارق فرهادی، مشاور پیشین صندوق بین‌المللی پول به صدای امریکا گفت که هدایت‌الله بدری، از برخی موضوعات در حکومت طالبان در کابل رضایت نداشت و به همین دلیل استعفایش را به رهبر آن گروه پیش کرد.

به گفتۀ فرهادی، حالا رهبر طالبان او را به حیث سرپرست بانک مرکزی افغانستان تعیین کرده است.

فرهادی افزود: "این تغییرات به هیچ وجه بر اساس درخواست کشورهای غربی و جهان نشده است. بر اثر مشکلاتی که در بین خود طالبان پیدا شده، به وجود آمده است".

او افزود که به گفتۀ برخی افراد شاید هدایت‌الله بدری این سمت را نپذیرد، چون برخی مشکلاتی در بین طالبان به میان آمده که هنوز به خوبی روشن نیست.

XS
SM
MD
LG