لینک های دسترسی

Breaking News

یونیسف: سال گذشته برای ۳۶۱هزار دختر در افغانستان زمینه‌ٔ آموزش را فراهم کردیم


ملل متحد گفته است که بر پشتیبانی اش در بخش آموزش و پرورش در افغانستان ادامه می‌دهد.
ملل متحد گفته است که بر پشتیبانی اش در بخش آموزش و پرورش در افغانستان ادامه می‌دهد.

صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای کودکان (یونیسف) گفته است که در سال گذشته میلادی، در صدها روستای افغانستان، برای کم از کم ۳۶۱هزار دختر زمینهٔ آموزش را فراهم کرد.

این ادارۀ ملل متحد ناوقت شنبه هشتم مارچ (۱۸ حوت) در پیامی به مناسبت روز جهانی همبستگی زنان گفته است که افزون بر حمایت از ۱۸هزار صنف‌های محلی در روستاها، مواد لازم درسی را برای مکاتب دختران در مناطق دوردست افغانستان نیز فراهم کرده است.

یونیسف گفته است: "ما دختران را توانا می‌سازیم تا آنان اهداف آیندۀ خود را شکل دهند." یونیسف، پیام‌های کوتاهی از دختران شماری از کشورها به شمول افغانستان را به مناسبت روز جهانی زن نیز نشر کرده است.

دختران افغان در این پیام‌های شان از ممنوعیت آموزش دختران توسط طالبان انتقاد کرده و گفته اند که این محدودیت آنان را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.

طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱، زنان و دختران را از آموزش به سویهٔ بالاتر از صنف ششم و کار در سازمان‌های دولتی و غیرحکومتی، سیر و سفر آزادانه، رفتن به پارک‌های عمومی، ورزشگاه‌ها، حمام‌های عمومی و آرایشگاه‌‌ها محروم کردند.

لیلا (نام مستعار) یکی از این دختران به یونیسف گفته است که صنف ششم مکتب بود که طالبان دروازه‌های مکاتب متوسطه و لیسه را به روی دختران بستند و او از آن زمان تا کنون از ادامۀ آموزش و تحصیل باز مانده است.

به گفتۀ لیلا، اگر مکاتب به روی دختران مسدود نمی‌شد، امسال در صنف اول دانشگاه درس می‌خواند.

گلچهره، مادر این دانش‌آموز محروم از آموزش در افغانستان گفته است که وقتی ۱۴ سال عمر داشت، طالبان در دور نخست حکومت شان مکاتب را به روی دختران بستند که با این کار، سبب شد تا او و هم سن و سالانش از ادامۀ آموزش محروم شوند.

او گفته است که با محرومیت از آموزش، مجبور شد که در سن جوانی ازدواج کند. گلچره با نگرانی گفته است ممکن دخترش با سرنوشت او سر دچار شود.

او افزوده است: "من احساس می‌کنم که لیلا با همان زندگی تاریکی روبه‌رو خواهد شد که من با آن مواجه شدم، هراس دارم که لیلا هرگز به مکتب نرود و مجبور به ازدواج در سن جوانی شود، و این احساسی است که هرگز از درد و رنج فرار نخواهیم کرد."

در حال حاضر، افغانستان یگانه کشوری در جهان است که در آن دختران از رفتن به مکاتب متوسطه، لیسه و دانشگاه محروم اند. با وجود تاکید جدی جامعهٔ بین‌المللی برای از سرگیری آموزش دختران در افغانستان، این سومین سال است که طالبان به این محدودیت ادامه داده‌ اند.

حمایت اتحادیۀ اروپا از زنان افغان

نمایندگی اتحادیۀ اروپا در افغانستان از قدرت، انعطاف‌پذیری و شجاعت زنان و دختران در افغانستان ستایش کرده و گفته است که به پشتیبانی از آنان ادامه می‌دهد.

این اتحادیه گفته است افتخار دارد تا از زنان و دختران افغانستان در بخش‌های مختلف به ویژه تعلیم و تربیه، معیشت، صحت و اقتصاد حمایت می‌کند.

نمایندگی اتحادیۀ اروپا در افغانستان افزوده است که برای نشان دادن همبستگی خود با زنان و دختران افغان، کمپاین پنج روزه را راه‌اندازی کرده است.

با وصف انتقاد گسترده از رویکرد سختگیرانۀ طالبان بر زنان و دختران در افغانستان حتا از سوی شماری از مقامات ارشد حکومت این گروه و فراخوان برای تامین حق دسترسی آنان به آموزش، دروازه‌های دانشگاه‌ها و مکاتب به روی دختران و زنان افغان هنوز هم مسدود مانده است.

این در حالی است که هیات معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) به مناسبت روز جهانی همبستگی زنان گفت که محدودیت‌های طالبان در افغانستان، زنان و دختران را از حقوق اساسی شان محروم کرده و این سازمان از طالبان خواست که باید هرچه زودتر این محدودیت‌ها را لغو کنند.

یوناما همچنان از کشورهای عضو ملل متحد خواست که با بلند کردن صدای زنان افغان، پشتیبانی از رهبری آنان و سرمایه‌گذاری روی استقامت و آینده زنان، داعیه همبستگی را در عمل پیاده سازند.

بر بنیاد معلومات یوناما، زنان و دختران در افغانستان به گونه نظام‌مند از حقوق شان در زمنیه‌های تعلیم، کار و زندگی اجتماعی محروم شده که این محدودیت‌ها نه تنها سرپیچی از حقوق بشر می‌باشد، بلکه مانع پیشرفت افغانستان و گسترش دامنه فقر و انزوای میلیون‌ها انسان می‌‌شود.

گروه

XS
SM
MD
LG