لینک های دسترسی

Breaking News

آیا از ابتلا به کروناویروس نگرانی دارید؟ این کارها را انجام دهید


علایم عمدۀ ابتلا به کروناویروس تب، سرفه، ریزش آب بینی، درد گلو، مشکل تنفسی و نفس تنگی و در برخی موارد اسهال و استفراغ است.

این اعراض و علایم در جریان دو تا ۱۴ روز پس از داخل شدن ویروس به بدن انسان تبارز می‌کنند.

اگر شما برخی یا تمام این علایم را دارید، داکتران شما را به انجام این کار‌ها سفارش می‌کنند.

نخست از همه، دستپاچه نشوید

در حالی که پژوهشگران سرگرم شناسایی جزییات بیشتری در مورد کروناویروس اند، علایم بیماری در بیشتر افرادی که به آن مبتلا شده‌اند، شدت نداشته است.

دکتر رابرت مورفی، استاد و پژوهشگر بیماری‌های عفونی در پوهنتون نارت وسترن امریکا می‌گوید که دستپاچه و هراسان شدن بدترین چیز است: او می‌گوید حدود ۸۰ درصد مبتلایان علایم بسیار جزی دارند و حتا به مراقبت‌های طبی هم نیاز ندارند. بیماری در ۲۰ درصد مردم شدید است و نیاز به بستر شدن در شفاخانه و مراقبت خاص دارد".

به گفتۀ داکتر مورفی، سالمندان و کسانی‌که به بیماری‌های مزمن مثل بیماری‌های قلب، شش، سرطان و شکر مبتلا اند، بیشتر از دیگران آسیب‌پذیر اند.

به داکتر مراجعه کنید

اگر نگرانی دارید که به کروناویروس مبتلا شده‌اید، اول به داکتر زنگ بزنید. در صورتیکه علایم بیماری خفیف باشد، داکتر می‌تواند روش‌های درمانی را از طریق تلیفون به شما رهنمایی کند.

اگر بیماری شدت نداشته باشد، رفتن به معاینه خانۀ دکتر، فقط می‌تواند افراد دیگر را که در مسیر راه با شما روبرو می‌شوند و تماس نزدیک دارند، با خطر ابتلا به ویروس روبرو کند.

دکتر آمش آدالجا، متخصص و پژوهشگر بیماری‌های عفونی در پوهنتون جانس هاپکینز می گوید: "اکثریت موارد بیماری (کروناویروس) خیلی خفیف است و مردم مثل سرماخوردگی و انفولانزا از آن بهبود می یابند".

تا از بین رفتن تمام علایم بیماری در خانه بمانید

اگر تثبیت می‌شود که به کروناویروس مبتلا شده اید، بهتر است به درس یا سرکار نروید و هم صنفان و همکاران تان را بیمار نکنید.

همچنان تا زمانیکه به کلی صحت‌یاب نشده اید از رفتن به مکان‌های عمومی چون مسجد، ورزشگاه، رستوران و امثال آن خودداری کنید.

کروناویروس بیشتر از طریق لعاب و آب دهن و ترشحات بینی که هنگام سرفه عطسه در هوا پخش می‌شود، از افراد بیمار به افراد سالم انتقال می‌یابد، از اینرو هنگام سرفه یا عطسه جلو دهان و بینی را باید با دستمال، ماسک یا کم از کم آستین لباس پوشاند.

و اگر بیمار نیستید...

دست‌هایتان را مرتب با آب و صابون بشویید یا هم از محلول‌های ضدعفونی کننده حاوی الکول استفاده کنید.

پرهیز از تماس چشمان، بینی و دهن توسط دستان ناشسته، جلوگیری از تماس نزدیک با افراد آلوده با کروناویروس، پوشیدن ماسک و پاک کردن منظم ساحات و وسایلی که همواره با آن سر و کار داریم، به عنوان دیگر روش‌های پیشگیرانه برای جلوگیری از ابتلا به کروناویروس سفارش شده است.

افراد سالمند به خصوص باید بیشتر مواظب باشند و در صورت انتشار گستردۀ ویروس، از شرکت در گردهمایی‌های بزرگ و رفتن به اماکن مزدحم مثل نمایشگاه، مراکز خرید، و سینما خودداری کنند.

XS
SM
MD
LG