ادارۀ حمایت از کودکان سازمان ملل متحد یا یونیسف گزارش داده است که کاهش شمار ازدواج کودکان در جنوب آسیا سبب افت جهانی گراف ازدواج دختران زیر سن شده است.
یونیسف روز سه شنبه گزارش داد که در یک دهۀ گذشته شمار ازدواج کودکان در مقایسه با دهۀ قبل از آن ۲۵ میلیون کاهش داشته است.
ایجاد فرصتهای آموزشی بیشتر برای دختران، تلاش حکومتها و حمایت گستردۀ جهانی از مبارزه بر ضد ازدواج کودکان دلیل عمدۀ این افت خوانده شده است.
هند به گونۀ ویژه در گزارش یونیسف برجسته شده و آمار ازدواج کودکان در آن کشور از ۵۰ درصد به ۳۰ درصد کاهش یافته است، کشوریکه سن ازدواج دختران در آن ۱۸ سالگی است.
۶۵۰ میلیون زن
آمار ملل متحد نشان می دهد که هنوز هم ۶۵۰ میلیون زن در جهان وجود دارد که در کودکی مجبور به ازدواج شده اند.
انجو ملهوترا، مشاور جندر در یونیسف، به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته است که مجبور ساختن دختران به ازدواج اغلباً سبب می شود که آنان درس و تعلیم را ناتمام گذاشته و با بدرفتاری و اختلاطات بارداری و زایمان روبرو شوند.
در اکثر کشورها به شمول افغانستان، کسانی که کودکان را مجبور به ازدواج می کنند محکوم به مجازات می شوند، اما بر اساس گزارش یونیسف، رسم و رواج ها در این جوامع محافظه کار سبب می شود تا دختران پیش از رسیدن به سن قانونی ازدواج، به عقد درآورده شوند.
با اینحال، کشورهای جنوب صحرای افریقا هنوز هم میزان بلند ازدواج کودکان را در خود دارد. بر اساس آمار یونیسف، حدود یک سوم دختران زیر سن که در سرتاسر جهان مجبور به ازدواج شده اند، در افریقا زیست دارند، حالانکه یک دهه پیش یک پنجم این دختران در افریقا بودند.
کشورهای جهان در چارچوب برنامۀ انکشافی ملل متحد تعهد کرده اند که ازدواج اجباری دختران را تا سال ۲۰۳۰ خاتمه ببخشند.