لینک های دسترسی

Breaking News

آمار اقدام به خودکشی جوانان در دایکندی افزایش یافته است


مقامات در ولایت دایکندی از افزایش آمار اقدام به خودکشی جوانان، در این ولایت خبر می‌دهند و می‌گویند، هرچند قبلاً بیشتر دختران در این ولایت به خودکشی اقدام می‌کردند؛ اما امسال این معضل در بین مردان نیز رایج شده است.

براساس ارقام نهادهای دولتی در دایکندی؛ در شش ماه گذشته، حدود پنجاه رویداد اقدام به خودکشی را در این ولایت ثبت کرده اند.

جواد دادگر، رئیس دفتر ولایتی کمیسیون مستقل حقوق بشر دایکندی می‌گوید که اقدام به خودکشی به امری عادی در میان مردم این ولایت مبدل شده است و نمی‌تواند حساسیت‌های اجتماعی را برانگیزد.

آقای دادگر می‌افزاید "از آغاز سال جاری تا حالا ۳۴ رویداد اقدام به خودکشی در دفتر کمیسیون در دایکندی به ثبت رسیده و مورد پی‌گیری قرار گرفته که البته دو رویداد آن خودکشی مؤفق بوده و قربانیان جان خود را از دست داده اند".

ریاست امور زنان دایکندی افزایش آمار اقدام به خودکشی جوانان را در این ولایت نگران کننده می‌خواند.

ذکیه رضایی، رئیس امور زنان دایکندی می‌گوید، سال گذشته در دوازده ماه بیش از ۴۰ مورد اقدام به خودکشی در این اداره به ثبت رسیده بود؛ در حالی که امسال در شش ماه این رقم ثبت شده است.

شفاخانه ولایتی دایکندی نیز آمار اقدام به خودکشی جوانان در این ولایت را تکان دهنده می‌خواند. بر بنیاد آمار این شفاخانه، بیشتر کسانی که پس از اقدام به خودکشی برای تداوی به این شفاخانه منتقل شده اند، از ۱۵ تا ۳۰ سال سن دارند.

خان محمد همتا یکی از داکتران شفاخانه ولایتی دایکندی می‌گوید " امسال ۴۲ نفر از خانم‌هایی که اقدام به خودکشی کرده بودند و۷ نفر دیگر از مردان به این شفاخانه انتقال یافتند که متأسفانه ۲ نفر از این مجموعه جان شان را از دست دادند".

مقامات صحی در دایکندی می‌گویند که بیشتر افراد با خوردن مرگ موش و تابلیت‌های کیمیاوی در این ولایت به خودکشی اقدام کرده اند.

به گفتۀ داکتر همتا، انگیزه بیشتر این قضایا، اختلافات شدید خانوادگی، بیکاری، سرکوب کردن و شکست عواطف جوانان و افسردگی به عنوان پیامد آن تشخیص شده است.

دایکندی از ولایات کم انکشاف یافته افغانستان است که بیشتر ساکنان آن زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

محمدرسول کریمی، استاد رشتۀ جامعه شناسی، در پوهنتون بامیان به رادیو آشنا - صدای امریکا دلایل رو آوردن جوانان به خودکشی را چنین می‌گوید "گرچند نیاز است که این قضایا به صورت موردی تحقیق وارزیابی شود؛ اما ناهنجاری های موجود در دایکندی از جمله فقر، بیکاری، برآورده نشدن توقعات جوانان از زندگی، سنت‌های ناپسند در اجتماع از جمله مواردی است که سبب افزایش آمار اقدام به خود کشی در این ولایت می‌تواند شود".

آگاهان می‌گویند که دولت می‌تواند با اقداماتی مانند فراهم‌آوری امکانات مورد نیاز برای جوانان، مجازات عاملان خشونت‌ها، از میان برداشتن رسوم ناپسند و ارتقای سطح آگاهی مردم، از پیشرفت این مشکل در این ولایت جلوگیری کند.

افزایش خشونت علیه زنان

برعلاوۀ افزایش آمار اقدام به خودکشی در بین جوانان دایکندی (دختران و پسران)، رقم خشونت در برابر زنان نیز افزایش را نشان می‌دهد.

ذکیه رضایی، رئیس امور زنان دایکندی می‌گوید که آمار خشونت علیه زنان در نیمۀ اول سال جاری در مقایسه با همین مدت در سال پیش، افزایش یافته است.

او می‌گوید "ما در تمام سال قبل ۱۶۴ مورد خشونت را در طول سال داشتیم؛ اما امسال که ۶ ماه اول گذشته ۱۱۷مورد رسیده که افزایش چشمگیر را نشان می‌دهد نسبت به سال گذشته".

دایکندی از ولایات کم انکشاف یافته افغانستان است که بیشتر ساکنان آن زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

پایین بودن سطح رفاه، فقراقتصادی، سنت‌های ناپسندی چون ازدواج‌های اجباری و خشونت‌های خانوادگی از جمله عوامل عمده افزایش آمار خشونت در برابر زنان در این ولایت خوانده شده است.

دفترکمیسیون مستقل حقوق بشر دایکندی نیز می‌‌گوید که در سال جاری ۱۵۱ مورد انواع خشونت علیه زنان در آن اداره ثبت شده است.

  • 16x9 Image

    ظفر بامیانی

    ظفربامیانی از سال ۲۰۱۱ برای رادیو آشنا صدای امریکا با تهیه گزارش از ولایات بامیان، دایکندی و غزنی کار می کند. ظفر بامیانی از سال ۲۰۰۴ کار رسمی خبرنگاری را به حیث گزارشگر، گوینده خبر و تهیه کننده برنامه های فرهنگی با رادیوی محلی بامیان شروع کرد. ظفر مدت یک سال گزارشگر تلویزیون ملی در بامیان نیز بود. ظفر بامیانی فارغ التحصیل  رشته جامعه شناسی از پوهنتون بامیان است.

XS
SM
MD
LG