ادارهٔ دفاع مدنی غزه روز شنبه ۳۰ نومبر (۱۰ قوس) گفت که حملات هوایی اسراییل در نوار غزه سبب کشته شدن سه امدادرسان شده است، اما اردوی اسراییل گفته است که در این حمله سه تروریست کشته شده است.
ادارهٔ دفاع مدنی غزه گفته است که هر سه امدادرسان فلسطینیهایی بودند که برای موسسه ''آشپزخانه مرکزی جهان'' (World Central Kitchen) کار میکردند. خبرگزاری فرانس پرس با این موسسه تماس گرفته تا در مورد اظهار نظر کند، اما تا نشر این گزارش، پاسخی دریافت نکرده است.
آشپزخانه مرکزی جهان یک موسسه غیرحکومتی و غیرانتفاعی است که برای جوامع آسیب دیده و بحران زده، غذا فراهم میکند.
اما اردوی اسراییل گفته است که یک موتر را هدف قرار داده است که حامل یکی از "تروریستان" بود که در حملات هفتم اکتوبر سال گذشته بر جنوب اسراییل دخیل بود.
اما اردوی اسراییل با نشر اعلامیهای گفته است: "ادعای این که یک تروریست در عین زمان کارمند آشپزخانه مرکزی جهانی بود، زیر بررسی قرار دارد."
محمود بصل، سخنگوی ادارهٔ دفاع مدنی، گفت که اجساد دستکم پنج نفر، از جمله سه کارمند سازمان آشپزخانهٔ مرکزی جهان به شفاخانه منتقل شدهاند.
او افزود: "این سه مرد برای آشپزخانه مرکزی جهان کار میکردند و هنگام رانندگی در یک جیپ متعلق به آشپزخانه مرکزی جهان، در ساحه خان یونس هدف حمله قرار گرفتند."
اردوی اسراییل اصرار دارد که حمله در شهر خان یونس به یک "موتر غیرنظامی بدون نشان" صورت گرفت و حرکت این موتر در مسیر برای انتقال کمکها، هماهنگ نشده بود.
پیش از این، حملات هوایی اسراییل در ماه اپریل سال روان میلادی سبب کشته شدن هفت کارمندان آشپزخانهٔ مرکزی جهان در غزه شد. موسسه ''آشپزخانه مرکزی جهان'' در آن زمان گفت که کارمندانی که در این حمله کشته شدند، شامل شهروندان آسترالیا، بریتانیا، فلسطین، پولند و امریکایی-کانادایی میشوند.
اسراییل در آن زمان گفته بود که افراد مسلح حماس را هدف قرار داده بود، اما اردوی آن کشور سپس اعتراف کرد که مرتکب اشتباهات شدید شده و از قوانین خود تخطی کرده است.
بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسراییل، نیز به تاریخ دوم ماه اپریل اعتراف کرد که اردوی اسراییل به صورت غیر عمدی هفت کارمند امدادرسان را در نوار غزه کشته که برای یک موسسه خیریه امریکایی کار میکردند.
نتنیاهو بدون عذرخواهی به خاطر کشته شدن شهروندان خارجی در نوار غزه، این رویداد را "غم انگیز'' توصیف کرد و گفت که این حمله به طور کامل بررسی خواهد شد.
در پی حملۀ تندروان حماس بر اسراییل در هفتم اکتوبر سال گذشته که به گفتۀ مقامهای اسراییلی منجر به کشته شدن کم و بیش ۱۲۰۶ نفر و گروگان گرفته شدن ۲۵۱نفر شد، اسراییل به محو کامل گروه حماس تعهد کرده است.
پس از آن حمله، آتشبس موقت هفت روزه در ماه نومبر میان اسراییل و حماس زمینهٔ آزادی ۱۰۵ گروگان را از بند حماس فراهم کرد و اسراییل نیز ۲۴۰ زندانی فلسطینی به شمول زنان و کودکان از محابس خود آزاد کرد. بر اساس گزارشها، از میان گروگانها ۹۷ نفر هنوز در غزه نگهداری میشوند، از جمله ۳۴ نفر که مرگ آنها تایید شده است.
اسراییل در پاسخ به حملۀ حماس در بیش از یک سال گذشته، نوار غزه را که حماس بر آن کنترول دارد، آماج حملات پیهم هوایی و زمینی قرار داده است. وزارت صحت غزه بدون تفکیک نظامیان گفته است که در این حملات بیش از ۴۴۳۸۲ نفر تا حالا کشته شده که اکثریت شان زنان و کودکان اند. ملل متحد گفته است که این آمار معتبراست.
بخشی از این گزارش از خبرگزاری فرانس پرس گرفته شده است.
گروه