لینک های دسترسی

Breaking News

کشورهای با اکثریت مسلمان به تلاش‌ امریکا در راستای ترویج دموکراسی و رفاه اقتصادی شک دارند


نتایج یک سروی تازه نشر شده نشان می‌دهد که عراقی‌ها و ساکنان ۱۲ کشور عمدتاً مسلمان تلاش‌های ایالات متحده برای ترویج دموکراسی در منطقه را جدی نمی‌پندارند و می‌گویند که امریکا نمی‌گذارد این کشورها آیندهٔ سیاسی خود را طوری که صلاح می‌دانند، تعیین کنند.

نهاد پژوهشی گلوپ (Gallup) در گزارش تازهٔ خود گفته است که از هر چهار عراقی در سال ۲۰۲۲ یک نفر با این نظر که ایالات متحده در مورد تشویق استقرار نظام‌های دموکراتیک در منطقه جدی بوده، موافق بودند.

در افغانستان، کشوری که ترویج دموکراسی نیز یک استراتیژی عمدهٔ ایالات متحده بود، فقط ۱۴ درصد موافق بودند که امریکا در مورد آن جدی بود.

در سرزمین‌های فلسطین، تونس و ایران کمترین در صد بزرگسالان - در هر ۱۰ نفر یک نفر - با این دیدگاه موافق بودند.

این سروی در سال ۲۰۲۲ در کشورهای ایران، افغانستان، ترکیه، تونس، عراق، یمن، پاکستان، لبیا، سرزمین‌های فلسطین، لبنان، اردن، کویت و مراکش انجام شده است.

تعیین آینده سیاسی

براساس گزارش گلوپ، بزرگسالان ۱۳ کشور اسلامی شک دارند که ایالات متحده به مردم این کشورها اجازه می‌دهد تا آینده سیاسی خود را تعیین کنند.

تحقیقات قبلی گالوپ در چندین کشور با اکثریت مسلمان نشان داده که عدم پیشرفت این کشورها ناشی از سیاست خارجی ایالات متحده، محرک اصلی برداشت‌های منفی از ایالات متحده بوده است.

به عنوان مثال، دیدگاه‌های منفی در مصر با عدم پیشرفت در موضوعاتی چون خروج از عراق، حذف پایگاه‌های نظامی از عربستان سعودی و حمایت از حقوق مسلمانان در انتخاب حکومات شان مرتبط بوده و به گفتهٔ آنان اگر پیشرفت‌های در این زمینه صورت گیرد، ممکن دیدگاهای آنان نیز به گونه مثبت تغییر کند.

این دیدگاه در ۱۳ کشوری که در سال ۲۰۲۲ مورد نظرسنجی قرار گرفتند نیز وجود داشته و بیشتر باشندگان آنان با ایدهٔ اینکه ایالات متحده به مردم این مناطق اجازه خواهد داد تا آیندهٔ سیاسی شان را تعیین کنند، مخالف بوده اند.

براساس این سروی تنها هشت در صد ساکنان ترکیه، تونس و سرزمین‌های فلسطین موافق بودند که ایالات متحده در تعیین آینده سیاسی این کشورها نفوذ نداشته است.

بهبود وضعیت اقتصادی

در سراسر کشورهای زیر پوشش این نظرسنجی، مردم با این دیدگاه که ایالات متحده در مورد بهبود وضعیت اقتصادی مردم در آن مناطق جدی است، کمتر موافق بوده و اکثریت در ۱۱ کشور مخالف بودند.

کویتی‌ها و اردنی‌ها بیشترین – به ترتیب ۳۶ و ۳۴ در صد- موافق بودند که ایالات متحده در تلاش‌هایش برای بهبود وضعیت اقتصادی جدی بوده است.

ایرانی‌ها و ترک‌ها کمترین در صد– به ترتیب هشت و ۱۲درصد – موافق بودند که ایالات متحده برای بهبود وضعیت اقتصادی در منطقه صادق است.

باوجود تاکید ایالات متحده بر ترویج دموکراسی، تعداد نسبتاً اندکی از شهروندان ۱۳ کشور با اکثریت مسلمان ایالات متحده را متعهد به حمایت از دموکراسی در منطقه یا توانمندسازی آنها برای ترسیم آینده سیاسی خود می‌دانند.

نهاد تحقیقاتی گلوپ که مقر اصلی آن در شهر واشنگتن‌دی‌سی موقعیت دارد،‌ در سال ۱۹۳۵ میلادی توسط جورج گلوپ بنیان‌گذاری شد. این نهاد بیشتر به خاطر نظرسنجی های افکار عامه و سروی‌هایی که از دههٔ ۱۹۸۰ میلادی به این‌سو در سراسر جهان راه‌اندازی کرده است، شناخته می‌شود.

XS
SM
MD
LG