لینک های دسترسی

Breaking News

مقامات امریکایی به طالبان: اگر مکاتب دختران را باز نکنید روابط تان با جهان بهبود نمی‌یابد


وزیر خارجهٔ ایالات متحده در واکنش به تصمیم حکومت طالبان برای مسدود نگهداشتن مکاتب متوسطه و لیسه به روی دختران گفت که آموزش حق بشری است و امریکا بهانه‌های طالبان برای عملی نکردن تعهد شان به مردم افغانستان را رد می‌کند.

حکومت طالبان گفته بودند که در سال جدید تعلیمی تمامی مکاتب به روی دختران باز خواهد شد، اما اکنون می‌گویند که "هرگاه مطابق شریعت، رسم و رواج و فرهنگ افغانی در این زمینه طرح جامع ترتیب شد، مکاتب به روی دختران باز خواهد شد".

انتونی بلینکن، وزیر خارجۀ ایالات متحده در یک بیانیه‌ای گفته است:" این تصمیم طالبان اگر فوراً فسخ نشود، مردم افغانستان، دورنمای این کشور برای رشد اقتصادی و امیدواری‌های طالبان برای بهبودی روابط شان با جامعهٔ جهانی را عمیقاً صدمه خواهد زد."

او افزوده است که "ما در کنار دختران افغان و خانواده‌های آنان می‌ایستیم".

در همین حال، تامس وست، نمایندهٔ ویژه ایالات متحده برای افغانستان نیز گفته است که از این تصمیم طالبان عمقیاً متاثر شده است.

او در صفحهٔ تویتراش نوشته است که این "خیانت" به تعهداتی است که طالبان به مردم افغانستان و جامعهٔ جهانی داده است.

آقای وست نگاشته است که طالبان باید برای بهبودی روابط با جامعهٔ بین المللی درهای مکاتب را به روی دختران باز کنند.

عزیز احمد رایان، رییس نشرات و سخنگوی وزارت معارف طالبان در روز نخست سال تعلیمی ۱۴۰۱ خورشیدی گفت که تمام مکاتب متوسطه و لیسۀ دخترانه تا "امر ثانی" بسته خواهد ماند.

جین شاهین، سناتور امریکایی که از حامیان حقوق زنان و دختران افغان است در یک واکنش شدید گفته است که منحیث یک سناتور زن این اقدام طالبان را تقبیح می‌کند.

او با نشر بیانیه‌ای گفته است که جامعهٔ بین المللی باید طالبان را برای این بی‌عدالتی و نقض متداوم حقوق و آزادی‌های زنان افغان حسابده قرار دهد.

اکثر کشورهای جهان تاکنون از به رسمیت شناختن رسمی طالبان به دلیل نگرانی از رفتار آنان با دختران و زنان و اتهامات نقض حقوق بشر علیه نظامیان و مقامات دولت پیشین افغانستان، امتناع ورزیده اند.

تحت حاکمیت قبلی طالبان از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱، زنان عمدتاً از حق کار و تحصیل محروم بودند.

XS
SM
MD
LG