شماری از افغانهای مقیم ایالات متحده روز یکشنبه اول جنوری (۱۱ جدی) با برگزاری تجمعی در مقابل قصر سفید، از جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، و جامعهٔ بین المللی خواستند تا در کنار زنان افغان ایستاده و از تلاشها برای مقابله با "رژیم اپارتاید جنسیتی طالبان" حمایت کنند.
شرکت کنندگان خواستند تا زمانیکه گروه طالبان ممنوعیتهای وضع شده بر زنان افغان را لغو نکرده اند، ایالات متحده و جامعهٔ بین المللی "تمام تعاملات با رهبران طالبان" را متوقف و تحریم سیر و سفر را بر رهبران آن گروه وضع کنند.
در قطعنامهٔ پایانی این گردهمایی همچنان به انسداد دفاتر سیاسی طالبان در خارج از افغانستان و نیز انسداد داراییهای رهبران طالبان در خارج تاکید شده است.
به سلسلهٔ محدودیتهای طالبان بر حقوق زنان و دختران، این گروه به تازگی تحصیل دختران را در پوهنتونها تا "امر ثانی" به تعلیق درآورد و نیز زنان را از کار در سازمانهای غیرحکومتی داخلی و خارجی منع کرد.
افغانهای مقیم ایالات متحده همچنان گفته اند که ماموریت هیات معاونت ملل متحد برای افغانستان (یوناما) برای حفاظت از حقوق اساسی زنان افغان به شمول حق آموزش و کار تقویت شود و زنان افغان در همه نشستها و مذاکرات دخیل ساخته شده و صدای شان شنیده شود.
محدودیتها و ممنوعیتهای وضع شده از سوی طالبان بر حقوق و آزادیهای فردی و مدنی زنان با واکنش گستردهٔ بینالمللی روبرو شده و ملل متحد و شمار زیاد کشورهای جهان از پیامدهای ناگوار آن هشدار داده اند.
در تازهترین واکنش، رینا امیری، نمایندهٔ ویژهٔ وزارت خارجهٔ ایالات متحده در امور زنان و دختران افغان و حقوق بشر، در یک پیام تویتر بر ایستادگیاش برای حمایت از حق تحصیل و کار زنان افغان تعهد کرده است.
در همین حال، ملل متحد گزارش داده است که بر اساس بررسیها ۳۸ در صد سازمانهای غیرحکومتی خیریه که اکثریت آنان توسط زنان رهبری میشود یا بر زنان تمرکز دارد، به دلیل منع کار زنان در افغانستان، فعالیتهای خود را متوقف کرده و فعالیت ۳۲ درصد دیگر از موسسات زیر ادارهٔ زنان یا متمرکز بر زنان در افغانستان تا مرز ۷۰ درصد متوقف شده است.
با وصف واکنش و انتقادات گستردهٔ بینالمللی، گروه طالبان از تصمیم خود مبنی بر ممانعت از کار زنان در سازمانهای غیردولتی دفاع کرده و آن را همسو و در مطابقت با قوانین اسلامی خوانده است.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، روز جمعه ۳۰ دسمبر (نهم جدی) در صحبت تلیفونی به صدای امریکا گفت: "امارت اسلامی اکنون به این نتیجه رسیده است که زنان نیازی به کار در سازمانهای غیر دولتی در عرصههای که نیازی به آنها نیست، ندارند."
وزارت اقتصاد طالبان از تاریخ ۲۴ دسمبر به اینسو، به دلیل آنچه "عدم رعایت حجاب اسلامی" خوانده شده است، مانع کار و فعالیت زنان در سازمانهای غیردولتی شده است.