لینک های دسترسی

Breaking News

ناپدید شدن حدود ۱۰۰ پناهجو در آب های ساحلی لیبیا


آرشیف: بسیاری از پناهجویانی که از طریق سواحل لیبیا تلاش می کنند خود را به یکی از کشور های اروپایی برسانند، شهروندان کشور های شرق میانه و افریقا اند
آرشیف: بسیاری از پناهجویانی که از طریق سواحل لیبیا تلاش می کنند خود را به یکی از کشور های اروپایی برسانند، شهروندان کشور های شرق میانه و افریقا اند

حدود ۱۰۰ مهاجر در آب های ساحلی لیبیا ناپدید شده و هراسی وجود دارد که قایق آنان در آب های شمال آن کشور واژگون شده باشد.

ایوب جاسم، سخنگوی گارد ساحلی لیبیا، با بیان این مطلب می گوید که نیرو های آنان ۱۴ مهاجر را نجات داده اند، اما رقم مشخص افراد سوار بر آن قایق و ملیت آنان را ارایه کرده نمی تواند.

از جانب دیگر، سازمان بین المللی مهاجرت یا IOM از تصمیم جمعی کشور های اروپایی به ویژه ایتالیا برای پذیرش مهاجران از سرتاسر منطقۀ مدیرترانه استقبال کردهT اما تاکید ورزیده است که جزییات این توافق باید روشن گردد.

لیونارد دولی، سخنگوی سازمان بین المللی مهاجرت، گفته است که بیشتر مراکز ورود مهاجران در اروپا خواهد بود، اما به کشور های آن قاره ارتباط دارد تا مشخص سازند که کدام کشور میزبان پناجویان خواهد بود.

توافق رهبران اتحادیه اروپا در مورد پناهجویان

خبر ناپدید شدن حدود ۱۰۰ مهاجر در حالی گزارش شده است که رهبران اتحادیه اروپا در ساعات اول روز جمعه پس از گفتگو های جدی در مورد پناهجویانی که به آن اتحادیه سرازیر می شوند، به توافق رسیدند. اما همه جزئیات این توافق تا حال به صورت واضح بیان نشده است.

سخنگوی کمشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان نیز می گوید که تا هنوز هم منتظر تحلیل و بررسی قانونی نتایج نشست کشور های اروپایی در بروکسل اند، اما از همکاری بزرگتر کشور ها در بخش پناهندگی استقبال می کنند.

رهبران اروپا گفتند که براساس توافق، مرز های خارجی کشور های اروپایی تقویت یافته و همبستگی میان اعضای اتحادیه به منظور تسهیل فشار روی کشور های مانند یونان و ایتالیا که ساحات دخول مهاجران اند، بهبود خواهد یافت.

اما رئیس شورای اتحادیۀ اروپایی می گوید توافقی که پس از تلاش شدید روی موضوع حل بحران مهاجرت، اوایل صبح جمعه به دست آمد، فقط اولین مرحله برای مقابله با این وضعیت است.

دونالد تسک، روز جمعه در ختم اجلاس دو روزۀ رهبران کشور های اروپایی در بروکسل گفت که "هنوز بسیار دور است در بارۀ یک موفقیت صحبت کنیم."

در همین حال، اما انگلا مرکل، صدراعظم آلمان، نیز تایید کرده است که هنوز هم برخی مشکلات میان رهبران آن اتحادیه باقی مانده است.

رهبران اتحادیه اروپا پس از نه ساعت گفتگو های داغ در مورد سرازیر شدن مهاجرین صبح وقت جمعه به توافق رسیدند
رهبران اتحادیه اروپا پس از نه ساعت گفتگو های داغ در مورد سرازیر شدن مهاجرین صبح وقت جمعه به توافق رسیدند

سهمگیری همه کشور های اروپایی مبنی بر پذیرش مهاجرین که به اتحادیه اروپا می رسند، یکی از توافق های است که رهبران این اتحادیه به آن دست یافتند، اما بر اساس این توافق، روند درخواست پناهندگی پناهجویان "باید در مراکز تحت کنترول" به پیش برده خواهد شد.

اعضای اتحادیه اروپا همچنین توافق کردند تا همه مسوولیت نجات آنعده از مهاجرین را که از طریق آب ها با قایق ها سفر می کنند، بر عهده بگیرند و چنین توافق در نتیجۀ پافشاری جوسپی کانتی، Giuseppe Conte، صدراعظم اتالیا، صورت گرفت.

در سال های اخیر با افزایش جنگ در کشور های شرق میانه و افریقا، لیبیا به حیث یکی از کشور های مبدل شده است که پناهجویان به دلیل ادامۀ جنگ های خونین و فقر در کشور شان با قبول خطرات جدی حتی مرگ تلاش می کنند خود را به یکی از کشور های اروپایی برسانند. بسیاری از چاقاقبران انسان با استفاده از هرج و مرج که پس از سرنگونی معمر قذافی، رئیس جمهور پیشین لیبیا، در آن کشور به وجود آمد، از مسیر آب های لیبیا پناهجویان را قاچاق کنند، اقدامی که به گفتۀ سازمان های بین المللی موجب غرق شدن هزاران پناهجو در سال های اخیر شده است.

در سال های اخیر، صد ها هزار پناهجو به خصوص از کشور های چون سوریه، افغانستان و برخی دیگر از کشور های شرق میانه و افریقابه دلیل گسترش ناامنی مجبور شدند تا با قبول خطرات جدی از طریق قاچاقچیان انسان خود را به یکی از کشور های اروپایی برسانند.

رهبران اتحادیه اروپا در ساعات اول روز جمعه پس از گفتگو های جدی در مورد پناهجویانی که به آن اتحادیه سرازیر می شوند، به توافق رسیدند. اما همه جزئیات این توافق تا حال به صورت واضح بیان نشده است.

XS
SM
MD
LG