لینک های دسترسی

Breaking News

سازمان بین‌المللی مهاجرت: با ۲۲۰هزار مهاجر برگشته به افغانستان کمک کرده‌ایم


سازمان بین‌المللی مهاجرت (IOM) از ادامۀ کمک‌ها به مهاجران برگشت‌کننده به افغانستان خبر داده و گفته است که از آغاز سال رون میلادی، بیش از ۲۲۰هزار نفر از این کمک‌ها مستفید شده اند.

این سازمان ناوقت روز یکشنبه ۲۷ نومبر (ششم قوس) در تویتر نگاشته است که بیشتر این مهاجران افغان از ایران و پاکستان به کشور خود باز گشته اند.

به گفتۀ سازمان بین‌المللی مهاجرت تیم‌های این سازمان در مرز‌ افغانستان با ایران و پاکستان حضور دارند و به بسیاری از مهاجران افغان که به کشور خود بر می‌گردند، کمک فراهم می‌کند.

سازمان بین‌المللی مهاجرت دربارۀ این کمک‌ها معلومات بیشتر نداده است. اما پیش از این، برخی از مهاجران گفته بودند که این کمک‌ها شامل پول نقد، مواد خوراکی، البسه و وسایل خانه بوده است.

در این حال، وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان حکومت طالبان می‌گوید که روند اخراج و برگشت مهاجرین از ایران و پاکستان به افغانستان جریان دارد.

این وزارت گفته است که در نزدیک به یک هفته گذشته، بیش از هشت‌هزار و ۵۰۰ نفر از ایران به افغانستان برگشته اند که بیشتر شان توسط نیروهای آن کشور اخراج شده اند.

به گفتۀ این وزارت، تنها به تاریخ پنجم قوس، ۱۷۴۶ نفر، به شمول زنان و کودکان، از مرز اسلام‌قلعه ولایت هرات وارد خاک افغانستان شده اند.

بر اساس معلومات وزارت امور مهاجرین طالبان، بیشتر این افراد به گونۀ قاچاقی وارد ایران شده بودند که در جریان هفته‌های اخیر توسط پولیس آن کشور بازداشت و جبراً به وطن شان بازگردانده شده‌اند.

به گفتۀ آنان شماری از خانواده‌ها و مهاجرینی که از طریق مرز ولایت نمیروز و هرات وارد خاک افغانستان شده اند، توسط سازمان‌های بین‌المللی کمک دریافت کرده اند.

بر اساس آمار کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، قبل از تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان، ۳.۴ میلیون مهاجر افغان در ایران زندگی می‌کردند که از آن میان نزدیک به دو میلیون مهاجر غیرقانونی بودند. اما این سازمان گفته است که صدها هزار مهاجر افغان دیگر پس از ماه اگست سال گذشته، به ایران رفته اند.

اخیراً ایرنا، خبرگزاری دولتی ایران، گزارش داده است که پس از تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان، بیش از یک میلیون افغان به ایران نقل مکان کرده‌ اند و همچنان هزاران نفر دیگر روزانه برای یافتن کار و پناهنجویی به کشورهای اروپایی، وارد ایران می‌شوند.

XS
SM
MD
LG