لینک های دسترسی

Breaking News

مشرف: روابط پاکستان و ایالات متحده به خاطر افغانستان تیره شده است


پروزیز مشرف در سال ۱۹۹۹ زمام امور پاکستان را پس از یک کودتای نظامی در دست گرفت.
پروزیز مشرف در سال ۱۹۹۹ زمام امور پاکستان را پس از یک کودتای نظامی در دست گرفت.

رئیس جمهور پیشین پاکستان می گوید که روابط میان ایالات متحده و پاکستان در پایین ترین سطح قرار داشته و دلیل این وضعیت "به افغانستان و آنچه در آن کشور می گذرد، ارتباط دارد".

پرویز مشرف در یک مصاحبه با گریتا وان سیسترن، همکار صدای امریکا گفت که پاکستان و ایالات متحده علیه همدیگر شکایات و انتقاداتی داشته اند که می توانند کنار هم بنشینند و به حل و فصل آن مسایل بپردازند.

آقای مشرف به صدای امریکا گفت دلیل اصلی خرابی روابط میان دو کشور "وقایعی است که در افغانستان رخ می دهد. نگرانی عمدۀ پاکستان اینست که ایالات متحده رخ به سوی هند کرده و یکجا با هند موقف متحدانه علیه پاکستان گرفته است."

پس از به قدرت رسیدن دونالدترمپ، روابط واشنگتن با اسلام آباد به تیرگی گرایید و ایالات متحده مستقیماً از پاکستان خواست حمایت و پناه دادن به گروه های دهشت افگن را در خاک خود قطع کند.

اتهاماتی که همواره از جانب پاکستان رد شده و مقامات نظامی و ملکی آن کشور گفته اند که پاکستان بیشترین قربانی را در مبارزه علیه دهشت افگنی متقبل شده است.

این جنرال پیشین پاکستانی که در سال ۱۹۹۹ پس از یک کودتا قدرت را از نوازشریف، صدراعظم آن زمان پاکستان در دست گرفت تاکید می ورزد که اسلام آباد می خواهد بداند که چرا واشنگتن یکجا با هند علیه پاکستان قرار گرفته است.

آقای مشرف گفت "این امر [نزدیکی امریکا با هند] مستقیماً بر پاکستان تاثیر می گذارد و می خواهیم ایالات متحده ببیند که هر آنچه نقش هند در افغانستان است آیا منافع پاکستان را تحت تاثیر قرار می دهد یا خیر."

رئیس جمهور پیشین پاکستان می گوید که تعامل و نزدیک شدن یک جانبه به سوی هند، "همواره نزد پاکستان به دیدۀ منفی نگریسته می شود."

پرویز مشرف که اکنون در بیرون از پاکستان به سر می برد، با انتقاد از ایالات متحده می گوید که اسلام آباد "وفادار ترین متحد واشنگتن بوده است اما اکنون با نزدیکی به هند که دشمن پاکستان است، ایالات متحده ما را ترک کرده است."

پس از تیره شدن روابط میان واشنگتن و اسلام آباد، پاکستان تلاش ورزید روابط خود را با چین، رقیب اقتصادی ایالات متحده، بهتر و مستحکم تر سازد و به نظر می رسد بیجینگ نیز در اعمال نفوذ بیشتر در پاکستان کم علاقه نیست.

پرویزمشرف می گوید "اکنون که ایالات متحده ما را ترک کرده و در کنار هند که خواهان عقب راندن پاکستان است قرار گرفته، پاکستان نیز در تلاش یافتن دوستان جدید می باشد. ما باید رخ به سوی دوستان جدید کنیم."

آقای مشرف اما تاکید می ورزد که این امر نباید به قیمت "روابط دوجانبه و همکاری میان پاکستان و ایالات متحده باشد. ما باید در جستجوی دوستان جدید باشیم و چین یک دوست پاکستان است."

روابط میان این دو کشور که در مقطع های زمانی متحد نزدیک هم بوده اند، همواره با فراز و نشیب همراه بوده است.

به باور این نظامی بازنشستۀ پاکستانی،"مردم پاکستان نمی خواهند ایالات متحده فقط در زمان نیاز، دوست پاکستان گردد و وقتی به پاکستان نیاز نداشته باشند، ما را ترک کنند."

آقای مشرف به این باور است که نباید همچو "یک افت و بهبود حاد و آنی روابط" میان دو کشور وجود داشته باشد.

رایان کراکر، سفیر پیشین امریکا در افغانستان، عراق، پاکستان و سوریه
رایان کراکر، سفیر پیشین امریکا در افغانستان، عراق، پاکستان و سوریه

رایان کراکر، که از ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۷ سفیر امریکا در پاکستان بود با توجه به کشیدگی و رقابت موجود میان هند و پاکستان می گوید "این کشیدگی به زمان شکل گیری دو کشور مستقل هند و پاکستان بر می گردد."

آقای کراکر در رابطه به اظهارات پرویز مشرف به صدای امریکا گفت "اسلام آباد فکر می کند که هند می خواهد پاکستان را تصرف کند و هر آنچه در پاکستان رخ می دهد آن را ناشی از این برداشت خود از هند می پندارند."

آقای کراکر، با توجه به روابط نزدیک چین با پاکستان گفت که در زمان تصدی اش در اسلام آباد از چین خواسته بود تا بر پاکستان فشار وارد کند تا علیه دهشت افگنی اقدام کند.

رایان کراکر، در مصاحبه با گریتا وان سستیرن، همکار صدای امریکا گفت "هر اقدامی را که ما انجام می دهیم پاکستان آن را به مقایسه با رفتار ما با هند توجیه می کند که به موضوع هسته یی و حتی موضوع افغانستان بر می گردد."

XS
SM
MD
LG