لینک های دسترسی

Breaking News

ادارۀ حفاظت از کودکان از انسداد ۱۸ مرکز صحی در افغانستان به دلیل کاهش بودجه خبر داد


ادارۀ حفاظت از کودکان هشدار داده که با بسته‌شدن تمامی مراکز صحی تحت حمایت این اداره، ده‌ها هزار کودک در افغانستان در معرض خطر قرار خواهند گرفت.
ادارۀ حفاظت از کودکان هشدار داده که با بسته‌شدن تمامی مراکز صحی تحت حمایت این اداره، ده‌ها هزار کودک در افغانستان در معرض خطر قرار خواهند گرفت.

ادارۀ حفاظت از کودکان گفته است که به دلیل کاهش بودجه، به ویژه تعلیق کمک‌های خارجی امریکا، فعالیت ۱۸ مرکز صحی تحت حمایت این اداره در سراسر افغانستان متوقف شده و هزاران نفر به ویژه کودکان از دسترسی به خدمات صحی محروم شده‌اند.

این ادارۀ روز سه‌شنبه ۱۱ مارچ (۲۱ حوت) با نشر گزارشی گفت که اگر بودجه کافی در اختیار این اداره قرار نگیرد، قرار است تا پایان این ماه، ۱۴ مرکز صحی دیگر تحت حمایت این اداره نیز در افغانستان بسته شود.

دونالد ترمپ در نخستین روزهای کاری خود به عنوان رییس‌جمهور ایالات متحده، دستور توقف موقت ۹۰ روزه کمک‌های توسعه‌ای خارجی را صادر کرد. این تصمیم به منظور بازنگری در کارایی این کمک‌ها و هماهنگی آن‌ها با سیاست‌های خارجی حکومت او اتخاذ شده است.

ادارۀ حفاظت از کودکان هشدار داده که با بسته‌شدن مراکز تحت حمایت این اداره، ده‌ها هزار کودک در افغانستان در معرض خطر قرار خواهند گرفت. بر بنیاد معلومات این نهاد، تنها در ماه جنوری کم از کم، ۱۳۴هزار کودک در سراسر افغانستان تحت پوشش ۳۲ مرکز صحی اداره حفاظت از کودکان قرار گرفته‌اند.

در گزارش آمده است: "فقط ۱۴ کلینیک نجات‌بخش برای کودکان، بودجه کافی برای باز ماندن تا یک ماه دیگر دارند و بدون حمایت مالی جدید، آن‌ها مجبور به بسته شدن خواهند شد."

در این گزارش به یکی از مراکز صحی در شمال افغانستان اشاره شده است که توسط ادارۀ حفاظت از کودکان تمویل می‌شود. در این مرکز، ماهانه بیش از ۲۰۰۰ کودک درمان می‌شوند و به گفتۀ این اداره، اگر این مرکز صحی بسته شود، صدها کودک مبتلا به سوتغذیه از خدمات عاجل درمانی محروم خواهند شد.

حنیف، داکتر موظف در این مرکز صحی گفته است که این کلینیک تنها گزینه برای درمان کودکان این ساحه است و در صورت بسته شدن‌، بسیاری خانواده‌ها توان انتقال بیماران شان را به کلینیک‌های دیگر را ندارند.

داکتر حنیف گفت: "کلینیک ما یگانه گزینه برای این جامعه است، هیچ داکتر و نرس در این منطقه وجود ندارد...ما در حال حاضر ۱۳۵ کودک مبتلا به سوتغذیه در این کلینیک داریم."

این در حالی است که اخیراً کلستر جهانی صحت که شبکه‌ای متشکل از چندین نهاد بین‌المللی به شمول سازمان جهانی صحت است، با نشر گزارشی گفت که تعلیق کمک‌های خارجی امریکا، بر سکتور صحت افغانستان تاثیر منفی گذاشته و به همین دلیل، کم از کم۳۲۰ مرکز صحی در این کشور بسته شده است.

گزارش تازۀ این نهاد که در "ویب‌سایت ریلیف" منتشر شده، حاکی است که توقف این کمک‌ها ۲.۴ میلیون نفر را در افغانستان متاثر کرده است.

بر بنیاد این گزارش، از طریق این مراکز صحی برای ده‌ها هزار شهروند افغانستان در ۳۱ ولایت این کشور خدمات صحی ارایه می‌شد که با تعلیق کمک‌های خارجی امریکا، فعالیت این مراکز صحی متوقف شده و در حال حاضر بیش از دو میلیون نفر از خدمات صحی محروم شده‌اند.

پیش از این، دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا)، گفته بود که ایالات متحده در سال‌های پسین بزرگترین کمک‌کننده در بخش صحت در افغانستان بوده و کمک‌های این کشور، ۴۳.۹ درصد کل بودجه کمک‌های بشردوستانه را در این کشور تشکیل می‌داد.

به گفتۀ ملل متحد، قرار بود ایالات متحده در سال جاری میلادی، کم از کم ۲۳۴ میلیون دالر برای رسیدگی به وضعیت مردم افغانستان کمک کند که ۱۰ درصد کل بودجه مورد نیاز برای سال ۲۰۲۵ میلادی را تشکیل می‌داد.

گروه

XS
SM
MD
LG