لینک های دسترسی

Breaking News

تهران: عراقچی به هدف پیگیری منافع ایران به افغانستان رفته است


در جریان بیشتر از سه سال گذشته، این نخستین سفر یک مقام بلندپایۀ حکومت ایران به کابل است.
در جریان بیشتر از سه سال گذشته، این نخستین سفر یک مقام بلندپایۀ حکومت ایران به کابل است.

وزارت خارجۀ ایران گفته است که عباس عراقچی، وزیر خارجهٔ ایران در راس یک هیات بلندپایه به هدف پی‌گیری منافع ایران صبح روز یکشنبه ۲۶ جنوری (هفتم دلو) وارد کابل شد.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجۀ ایران در پیامی در صفحۀ اجتماعی ایکس نگاشته است: "سفر امروز آقای عراقچی به کابل در چارچوب سیاست همسایگی و در راستای ماموریت ذاتی وزارت امور خارجه برای پیگیری منافع ملی کشورمان از طریق تعامل و چاره‌اندیشی در مورد علایق و نگرانی‌های مشترک است."

سخنگوی وزارت خارجۀ ایران گفته است که این سفر هیات بلندپایۀ آن کشور به افغانستان می‌تواند نقطه عطفی در بهره‌گیری از "پیوندهای بیشتر دو ملت برای تامین منافع متقابل دو کشور باشد".

ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجهٔ حکومت طالبان گفته است که هیات ایرانی به رهبری وزیر خارجۀ این کشور با امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ این گروه ملاقات کرده و دو طرف روی موارد مختلف به ویژه روابط دوجانبه میان دو طرف صحبت کرده‌ اند.

در جریان بیشتر از سه سال گذشته، این نخستین سفر یک مقام بلندپایۀ حکومت ایران به کابل است.

پیش از این، مقام‌های طالبان در وزارت خارجۀ حکومت این گروه سفر وزیر خارجه ایران به کابل را فرصتی برای تقویت همکاری دوجانبه میان این گروه و ایران خوانده بودند. به گفتۀ آنان این سفر هیات بلندپایۀ ایرانی، می‌تواند روابط میان طالبان و تهران را وارد یک مرحلۀ جدید کند.

ایران مانند دیگر کشورهای جهان، حکومت طالبان را در افغانستان به رسمیت نشناخته است، اما در بیش از سه سال گذشته که طالبان بر افغانستان حاکم شده اند، روابط نزدیک با این گروه داشته و سفارت و قنسولگری‌های افغانستان را به طالبان واگذار کرده است.

همچنین، در سه سال گذشته چندین مقام طالبان به شمول عبدالغنی برادر، معاون رییس الوزرا و امیرخان متقی به ایران سفر کرده و با مقام‌های ایرانی دربارۀ گسترش روابط و به ویژه موضوعات تجاری بحث و گفتگو کرده اند.

موضوع حقابۀ ایران در بیش از سه سال گذشته یکی از بحث‌های اصلی مقام‌های ایرانی با طالبان بوده و گفته می‌شود که این هیات در دیدار با طالبان در کابل، در این مورد بحث می‌کند.

این در حالی است که در اوایل ماه جاری، اسماعیل بقایی "اعتراض شدید و نگرانی کشورش را از محدودیت نامتناسب ورود آب به ایران" به دلیل پروژه بند پاشدان هرات ابراز کرد.

بقایی گفت که بند پاشدان که از سوی کشور همسایه افغانستان بالای دریای هریرود ساخته می‌شود، جریان آب را محدود می‌کند و می‌تواند در تضاد با معاهدات دوجانبه باشد.

ایرنا، خبرگزاری رسمی ایران به نقل از بقایی نگاشته که گفته است: "جمهوری اسلامی ایران بارها به طرق مقتضی به‌ویژه از مجاری دپلوماتیک رسمی و سازوکارهای کارکردی (فنی)، به طرف‌های افغان تاکید کرده است که بهره‌برداری از منابع و حوضه‌های آبی نمی‌تواند بدون رعایت حقوق ایران وفق معاهده‌های دوجانبه یا اصول و قواعد عرفی و نیز اصل مهم حسن همجواری و همچنین ملاحظات زیست‌محیطی صورت گیرد."

اخیراً وزارت انرژی و آب حکومت طالبان از ادامۀ کار بند آب‌گردان پاشدان خبر داده و گفته است که در حال حاضر، ساخت این بند تا ۸۰ درصد تکمیل شده است. این وزارت به تاریخ ۲۳ نومبر (سوم قوس) گفت که ساخت بند پاشدان یکی از پروژه‌های بزرگ حکومت طالبان به شمار می‌رود و در حال حاضر کار آن به شدت جریان دارد.

گروه

XS
SM
MD
LG