لینک های دسترسی

Breaking News

طالبان بیش از ۹۰۰ زندانی را از بند رها کردند


ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان به مناسب عید قربان، فرمان رهایی بیش از ۹۰۰ زندانی را صادر کرده است.

اداره تنظیم امور زندان‌های حکومت طالبان روز گذشته گفت که از جملۀ ۹۳۵ تن، ۵۱۹ زندانی از زندان پلچرخی و توقیف‌خانه ولایت کابل رها شدند.

در اعلامیه‌ای این اداره آمده است: "زندانیانی که مسوولیت حق‌العبدی نداشته باشند، اکثر مدت حبس خود را سپری نموده باشند و علایم اصلاح در آنها دیده شده باشد، مورد عفو عالیقدر امیرالمومنین قرار گرفته و از بند رها گردیدند."

اما این اداره واضح نساخته است که در بین زندانیان رهاشده زنان نیز شامل است یا خیر؟

این در حالی است که دیدبان حقوق افغانستان گفته است که طالبان در حالی از رهایی ۹۳۵ تن خبر داده اند که هنوز آمار دقیقی از زندانیان این گروه در سراسر افغانستان وجود ندارد.

پیش از این نیز، این نهاد مدنی که متشکل از وکلای مدافع و حقوق‌دانان است، خواهان توقف بازداشت‌های خودسرانه و کشتارهای فراقانونی در این کشور شده است.

دیدبان حقوق بشر افغانستان بر اساس معلومات منابع محلی‌اش گفته بود که هزاران زندانی به شمول زنان در بند طالبان به سر می‌برند و از جامعۀ بین المللی خواسته بود که افراد پشت میله‌های زندان‌های طالبان را فراموش نکند.

وزارت خارجه ایالات متحده نیز کشتار غیرنظامیان، قتل‌های فراقانونی توسط افراد وابسته به حکومت طالبان، ناپدید شدن‌های اجباری، بازداشت‌های خودسرانه، ربودن و شکنجه و آزار و اذیب فزیکی مخالفان را از سوی طالبان در گزارش سالانه‌اش برجسته ساخته است. اما طالبان این موارد را رد کرده اند.

XS
SM
MD
LG