لینک های دسترسی

Breaking News

زمان انتقال گندم هند به افغانستان از طریق پاکستان 'تمدید' شد


وزارت خارجۀ پاکستان می‌گوید که زمان انتقال گندم و دارو از هند به افغانستان را از طریق بندر واگه، مرز میان دو کشور به مدت دو ماه دیگر تمدید کرده است.

این وزارت ناوقت روز یکشنبه ۱۷ اپریل (۲۸ حمل) در بیانیه‌ای گفت که مدت زمان انتقال کمک‌های بشردوستانۀ هند به ویژه گندم و دارو از طریق خاک این کشور به افغانستان در تاریخ ۲۱ مارچ به پایان رسیده و اخیراً دهلی جدید خواستار تمدید آن شده بود.

هند تعهد کرده است که ۵۰۰هزار تن گندم را به هدف جلوگیری از بحران بشری در افغانستان کمک خواهد کرد.

کابینهٔ پاکستان به تاریخ ۲۳ نومبر ۲۰۲۱ (دوم قوس) به هند اجازه داد تا از قلمرو زمینی آن کشور گندم کمکی را به افغانستان انتقال دهد. ممانعت پاکستان برای انتقال گندم هند از خاک این کشور یکی از عوامل تاخیر انتقال این کمک‌ها به افغانستان عنوان شده است.

نخستین مرحلۀ کمک‌های گندم این کشور به تاریخ ۲۲ فبرروی (سوم حوت) به افغانستان آغاز شد.

وزارت خارجۀ پاکستان تاکید کرده است که در مورد تمدید مهلت دو ماهۀ انتقال گندم هند از خاک این کشور، طرف مقابل را به گونۀ رسمی در جریان گذاشته است.

این وزارت همچنین هدف از این اقدام "استثنایی" را رسیدگی به بحران بشری در افغانستان عنوان کرده و گفته است که زمینه بهتر را برای حمل و نقل این کمک بشردوستانۀ هند فراهم خواهد کرد.

اسلام‌آباد از سال‌ها به این‌سو به هند اجازه نداده است که کالا‌های تجارتی و یا غیرتجارتی را از طریق قلم‌رو پاکستان به افغانستان بفرستد.

با مسلط شدن طالبان بر افغانستان، این کشور با بحران شدید بشری مواجه شده و پیش از این سازمان‌های بین‌المللی از جامعه جهانی خواستند که برای جلوگیری از فروپاشی نظام اقتصادی این کشور، باید به کمک‌های شان به افغانستان ادامه دهند.

منازعه، خشک‌سالی، شیوع کروناویروس و کاهش کمک‌های بین‌المللی موجب شده است تا میلیون‌ها شهروند افغانستان با فقر و گرسنگی مفرط مواجه شوند.

پیش از این برنامهٔ جهانی غذا گفته بود که در چهار سال گذشته، خشک‌سالی موجب شده تا قیمت مواد خوراکی در افغانستان به گونهٔ کم سابقه افزایش یابد و نزدیک به ۴۰ درصد محصولات گندم به دلیل خشک‌سالی در این کشور از بین رفته است.

برنامهٔ جهانی غذا افزود که افغانستان با کمبود ۲.۵ میلیون تن گندم مواجه است و فقط پنج در صد جمعیت آن کشور قادر است غذای کافی بخورد.

XS
SM
MD
LG