در پی واکنش اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان به خشونتهای اخیر در پاکستان، وزیر خارجه پاکستان آقای غنی را به "مداخله" در امور کشورش متهم کرده است.
آقای غنی در صفحه فیسبوک خود نوشت که نسبت به اعمال خشونت در برابر اعتراضهای مسالمتآمیز در پاکستان نگران است.
او همچنین گفته که برخورد خشونتآمیز در برابر اعتراضهای مردمی، پیامدهای منفی در قبال خواهد داشت.
آقای غنی گفته است "منطقه با تهدید جدی افراطیت مذهبی و تروریزم مواجه است، وظیفۀ اخلاقی هر دولت مسول است که از این گونه فعالیتهای مدنی حمایت کند؛ اما با تاسف که با آنها برخورد معکوس میشود. در حالی که نه تنها سرکوب اعتراضهای مسالمتآمیز و فعالان مدنی برای ما موضوع نگرانکننده است؛ بلکه فرجام منفی برای تمام منطقه خواهد داشت".
هرچند آقای غنی به گونۀ مشخص از تحریک تحفظ پشتون نام نبرده است، اما اشارۀ وی به مظاهرات صلح آمیز این جنبش و برخورد سرکوبگرانۀ پاکستان با فعالان این تحریک بوده است.
اما شاه محمود قریشی، وزیر خارجۀ پاکستان در تویتر خود به این اظهارات واکنش نشان داده و آن را "غیرمسولانه" توصیف کرده است.
آقای قریشی گفته است "ما توییت رئیس جمهور محمد اشرف غنی را رد میکنیم. این گونه اظهارات غیرمسؤولانه، آشکارا یک مداخله است".
او گفته که رئیس جمهور افغانستان به جای این، باید به "ناراحتیهای دیرینۀ" مردم کشور خود توجه کند.
رئیس جمهور افغانستان پیش از این نیز از تاسیس و تلاشهای تحریک تحفظ پشتونها حمایت کرده بود که واکنش اسلامآباد را در پی داشت.
در نتیجه خشونتهای دو هفتۀ اخیر در برابر تحریک تحفظ پشتونها و هواداران آنها، آرمان لونی، یکی از اعضای پیشتاز این تحریک کشته شد و گلالی اسماعیل، یک عضو دیگر این تحریک پس از یک روز توقیف، آزاد شد؛ اما هنوز هم شماری از اعضای تحریک تحفظ پشتونها در حبس به سر میبرند.
برعلاوۀ پاکستان، شماری از فعالان پشتون در سراسر جهان کشتهشدن آرمان لونی و توقیف گلالی اسماعیل را نکوهش کرده اند.
شماری از شهرهای افغانستان نیز شاهد همایشهای اعتراضی در واکنش به کشتهشدن آرمان لونی بوده است.
این اعتراضها، به خواست منظور پشتین، رهبر تحریک تحفظ پشتونها راه اندازی شده بود. همچنان، قبل از این تظاهرات، نماز جنازۀ آرمان لونی، به صورت غیابی در کابل، کندهار و ننگرهار برگزار شد.