لینک های دسترسی

Breaking News

امریکا؛ رهبری طالبان نگذارد جنگجویان شان دست به حملات هدفمند بزنند


وزارت خارجهٔ ایالات متحدهٔ امریکا می‌گوید که طالبان باید فراتر از انکار حملات هدفمند رفته و رهبری آنان باید نگذارند که جنگجویان شان دست به قساوت‌ها و نقض حقوق اساسی مردم بزنند.

جلینا پورتر، معاون سخنگوی وزارت خارجهٔ ایالات متحده گفته است درحالی که طالبان اعلام کرده اند که ترجمانان و افرادی را که با نیروهای خارجی کار کرده اند صدمه نخواهند رساند، اما گزارش های اخیر خشونت و قساوت علیه ترجمانان و سایر افغان‌ها، نشان می‌دهد که طالبان محلی توجه چندانی به زندگی و حقوق بشر ندارند.

او افزوده است که اگر این واقعاً پالیسی طالبان نیست، پس باید رهبر این گروه این قساوت و نقص حقوق بشری را تقبیح کرده و برای جلوگیری از چنین اقدامات توسط جنگجویان شان فعالانه وارد اقدام شوند.

خانم پورتر گفت: " ما این حملات هدفمند ، تخریب زیربنا های حیاتی و همچنین سایر حملات علیه مردم افغانستان را شدیداً محکوم می کنیم. "

معاون سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده یکبار دیگر تصریح کرد که طالبان باید وارد مذاکرات جدی شوند. او افزود: "ما خواهان خاتمه فوری خشونت های مداوم که بیشتر توسط طالبان انجام می شود، استیم. ما از طالبان می‌خواهیم که برای تعیین یک نقشه راه سیاسی برای آینده افغانستان به مذاکرات جدی بپردازند که منجر به یک توافق عادلانه و بادوام شود. حل و فصل از طریق مذاکره بین جمهوری اسلامی و طالبان تنها راه پایان دادن به جنگ ۴۰ ساله و آوردن صلح مورد نظر و شایسته افغان ها است. "

خانم پورتر علاوه کرد که جهان دولتی در افغانستان را نخواهد پذیرفت که به زور تحمیل شده باشد و مشروعیت و حمایت از هر دولت افغانستان مشروط به ارج گذاری به حقوق اساسی و بشری می‌باشد.

با اعلام خروج نیروهای خارجی از افغانستان حملات طالبان بر نیروهای امنیتی و دفاعی افغان در اکثر ولایات افغانستان شدت یافته است.

در همین حال طالبان به تازه‌گی گفته اند تا زمانی که یک حکومت جدید از طریق مذاکرات در کابل تشکیل نشود و رییس جمهور غنی کنار نرود، صلح در افغانستان تامین نخواهد شد و جنگجویان این گروه سلاح شان بر زمین نخواهند گذاشت.

اعلامیه مشترک ایالات متحده و اتحادیه اروپا

نمایندگان ویژه ایالات متحده و اتحادیه اروپا از جمله فرانسه، آلمان، ایتالیا، ناتو، ناروی و بریتانیا پس از دیدار در روم، روز جمعه ۲۳ جولای (اول اسد) اعلامیهٔ مطبوعاتی را در مورد اوضاع و تحولات صلح در افغانستان به نشر رساندند.

در اعلامیه آمده که ایالات متحده و کشورهای عضو اتحادیه اروپا و ناتو متعهد بر مشارکت قوی با افغانستان بوده و تحولات جاری را از نزدیک بررسی می‌کنند.

آنان از میزان بلند خشونت، حملات نظامی طالبان و موارد جدی نقض حقوق بشری ابراز نگرانی کرده و از دولت و گروه طالبان خواسته اند تا به گونهٔ معنادار در روند صلح شرکت کرده و برای اطمینان از موفقیت در مذاکرات، آتش بس فوری کنند.

امریکا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا یکبار دیگر تصریح کردند که هیچ راه حل نظامی برای معضل افغانستان وجود ندارد و مطابق به قطعنامه ۲۵۱۳ سال ۲۰۲۰ شورای امنیت ملل متحد، از هیچ دولتی که از طریق نظامی در افغانستان تحمیل شده باشد، حمایت نمی‌کنند.

در اعلامیه همچنین آمده است: "ما حمایت كامل خود را از یك روند صلح فراگیر متعلق به افغان‌ها و به رهبری افغان‌ها با مشاركت كامل و معنادار زنان كه منجر به یك توافق سیاسی عادلانه و با دوام شود، ابراز می‌داریم. ما از طالبان می خواهیم که خشونت را کاهش دهند، به تعهدات خود در مورد محافظت از زیربنا‌های افغانستان، محافظت از غیرنظامیان و همکاری در زمینه کمک های بشردوستانه عمل کنند. "

آنان از همه طرفین درگیر خواسته اند تا مصوونیت سفارتخانه‌ها، سایر نمایندگی‌های دپلوماتیک، نمایندگان رسانه‌ها، کارمندان خارجی و افغان سازمان‌های غیر دولتی و میدان‌های هوایی را تامین کنند.

زلمی خلیلزاد، نمایندهٔ ویژه ایالات متحده برای مصالحهٔ افغانستان همچنین در صفحه تویتر خود نگاشته است که آنان در نشست روم بر فوریت سازش سیاسی توافق کرده و توافق سیاسی مورد حمایت این کشورها باید شامل پنج عنصر – حکومتداری همه‌شمول، انتخاب رهبران سیاسی توسط مردم، حفاظت از حقوق بشری تمام مردها و زن‌ها، تعهدات مبارزه با تروریزم و پیروی از قوانین بین المللی، است.

در این حال، دفتر معاونت ملل متحد برای افغانستان (یوناما) گفته است که زمان آن فرارسیده که هر دو جانب در میز مذاکره پیشرفت کنند و درگیری های را پایان بخشند که سبب کشته و زخمی شدن مردم عام می‌شود.

XS
SM
MD
LG