لینک های دسترسی

Breaking News

واشنگتن: "عناصر مدرن در طالبان" وجود دارد


ریکس تیلرسن، وزیرخارجۀ ایالات متحده
ریکس تیلرسن، وزیرخارجۀ ایالات متحده

وزیر خارجۀ ایالات متحده می گوید که واشنگتن "هیچ پیش شرطی برای طالبان" به منظور پیوستن آنان به روند صلح ندارد.

ریکس تیلرسن روز سه شنبه گفت که ایالات متحده دیگر "ملت سازی نمی کند" و این به "حکومت افغانستان و نمایندۀ طالبان ارتباط دارد تا باهم بنشینند و مسایل را حل کنند".

پیش از این، ایالات متحده و حکومت افغانستان برای پیوستن طالبان به روند صلح پیش شرط های را ارایه کرده بودند که شامل به رسمیت شناختن قانون اساسی افغانستان، قطع روابط با القاعده و گروه های دهشت افگن و احترام به دست آورد های بیش از یک دهۀ اخیر به شمول حقوق زنان بود.

آقای تیلرسن تاکید کرد که امروز عناصر "مدرن" در میان طالبان وجود دارد که علاقمند اند "پیش بروند".

با توجه به اظهارات روز سه شنبۀ وزیرخارجۀ ایالات متحده، این واضح ترین علامت و زیگنال صلح به طالبان است تا بدون هیچ شرطی، کم از کم از جانب ایالات متحده، به میز مذاکره آمده و شامل روند صلح افغانستان شوند.

تیلرسن گفت که واشنگتن هنوز هم خواهان تعین نمایندۀ ویژۀ ایالات متحده برای افغانستان و پاکستان بوده و به زودی آن را اعلام می کند.

جنگ پیروزی ندارد

وزیرخارجۀ ایالات متحده گفت که با بهبود وضعیت امنیتی در افغانستان، واشنگتن انتظار دارد "راهکار متفاوتی را در بخش انکشاف و همکاری" با آن کشور روی دست گیرد.

این دیپلومات ارشد ادارۀ رئیس جمهور ترمپ تاکید ورزید که تمام "این تلاش ها به منظور اعمال فشار بر طالبان است تا آنان درک کنند که به پیروزی در میدان جنگ نایل نخواهند شد."

ریکس تیلرسن گفت "شاید ما در این جنگ برنده نباشیم؛ اما شما هم پیروز نخواهید بود."

وزیرخارجۀ ایالات متحده، پاکستان را یک مهرۀ کلیدی برای کشانیدن طالبان به میز مذاکره عنوان کرده گفت "حمایت واشنگتن به پاکستان مشروط خواهد بود و روابط ایالات متحده با آن کشور ارتباط به آنان می گیرد تا در این عرصه عملکرد هایشان با نتیجه باشد."

همکاری مشروط با پاکستان

دونالدترمپ در سخنرانی دوشنبه شب خود در بارۀ ستراتیژی جدید امریکا در قبال جنگ افغانستان، بر تعهد و کار بیشتر پاکستان در محو پناهگاه های امن گروه های دهشت افگن در خاک پاکستان تاکید ورزید.

وزیر خارجه تیلرسن نیز در این کنفرانس خبری خود تاکید ورزید که پاکستان "باید، باید راهکار متفاوتی اختیار کند". آقای تیلرسن خاطر نشان کرد که روابط خوب میان واشنگتن و اسلام آباد به عنوان دو متحد، طی دو سال اخیر به خرابی گراییده و "بی اعتمادی در روابط" ایجاد شده است.

ریکس تیلرسن تاکید کرد که حکومت و مردم پاکستان قربانی دهشت افگنی بوده اند؛ اما، اضافه کرد که ایالات متحده "شاهد پناه دادن گروه های دهشت افگن در خاک پاکستان است که علیه سربازان، مقامات و منافع ایالات متحده در داخل افغانستان برنامه ریزی کرده و با انجام حملات در بهبود و پیشرفت روند صلح افغانستان مشکل ایجاد می کنند."

آقای تیلرسن گفت که اگر پاکستان به خواست های ایالات متحده پاسخ ندهد، واشنگتن "برخورد جدی" خواهد کرد.

تیلرسن تاکید کرد که واشنگتن خواهان کار با پاکستان "در یک مسیر مثبت است؛ اما، آنان باید راهکار خود را تغییر دهند." او گفت در تامین صلح در افغانستان، بیشترین سود را پس از مردم افغانستان، پاکستان می برد.

وزیرخارجۀ ایالات متحده تصریح کرد که روز تا روز حضور و پناهگاه های دهشت افگنان در خاک پاکستان افزایش میآبد و در نهایت "به زیان خود پاکستان و مردم آن کشور تمام خواهد شد. پاکستان یک کشور اتمی است و مصوونیت سلاح اتمی و تجهیزات آن کشور نه تنها برای مردم پاکستان که برای تمام منطقه قابل نگرانی و تعمق است."

ریکس تیلرسن مانند رئیس جمهور ترمپ، هند را یک شریک ستراتیژیک عمده و کلیدی واشنگتن عنوان کرده گفت که هند در سالیان اخیر در عرصه های مخلتف انکشافی و اقتصادی در کنار مردم افغانستان بوده است که همۀ این تلاش ها به گفتۀ وزیر خارجۀ ایالات متحده به نفع و ثبات افغانستان تمام می شود.

آقای تیلرسن، افغانستان را یک کشور استوار بر موازین قبیله یی خواند و به نحوی از یک حکومتی طرفداری خود را اعلام کرد که همه شمول بوده و تمام اقوام و قبایل ساکن در آن کشور را در خود بگنجاند.

XS
SM
MD
LG