شاخۀ القاعده در یمن به خاطر مسلط شدن طالبان در افغانستان و تصرف کابل از سوی آن گروه، پیام تبریکی ارسال کرده و "جهاد و جنگ را روش شرعی، قانونی و واقعبینانۀ اعادۀ حقوق و اخراج اشغالگران" خوانده است.
القاعده در شبه جزیرۀ عرب، روز چهارشنبه ۱۸ اگست (۲۷ اسد) با نشر بیانیهای که در صفحۀ انترنتی "سایت" نشر شد، گفته است: "بازی دموکراسی و کار در راستای آشتیگرایی، یک سراب فریبنده، یک سایۀ گذرا و یک حلقۀ باطل است که از صفر شروع و به صفر پایان مییابد."
بر اساس توافقنامۀ دوحه که در ۲۹ فبروری ۲۰۲۰ میان ایالات متحده و طالبان امضا شد، گروه طالبان تعهد کرده اند که روابط خود را با تمام گروههای دهشت افگن به شمول القاعده قطع میکنند.
پس از امضای این توافقنامه، مقامهای امریکایی و حکومت افغانستان بار بار تاکید کردند که طالبان روابط خود را با القاعده قطع نکرده اند.
اسامه بن لادن، رهبر پیشین القاعده در زمان رژیم طالبان در افغانستان – از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ – زیر سایه و حمایت طالبان در افغانستان بود و القاعده از همانجا حملات دهشت افگنی ۱۱ سپتمبر را بر ایالات متحده را طراحی کرد.
ایالات متحده، شاخۀ القاعده در شبه جزیرۀ عرب را یکی از خطرناکترین شاخههای شبکۀ جهانی القاعده پنداشته و اندکی پس از حملات ۱۱ سپتمبر تا کنون چندین بار حملات هوای توسط طیارههای بیسرنشین را بر اهداف و جنگجویان این شبکه در یمن انجام داده است.
خبرگزاری فرانسه از قول باشندگان شهرهای بیضا و شبوۀ یمن گزارش داده است که روز یکشنبه گذشته، زمانیکه طالبان وارد کابل شدند، جنگجویان القاعده در بیضا و شبوه با آتشبازی و فیرهای شادیانه، مسلط شدن دوبارۀ طالبان را در افغانستان جشن گرفتند.
ایالات متحدۀ امریکا گفته است که تنها در صورتی حکومت به رهبری طالبان در افغانستان به رسمیت شناخته خواهد شد که به حقوق بشر، به شمول حقوق زنان و دختران احترام گذشته و از گروههای تروریستی مثل القاعده دوری جوید، اما جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده در صحبت با شبکۀ خبری ای بی سی نسبت به تغییر عقاید بنیادی طالبان، ابراز بی باوری کرده است.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجۀ ایالات متحده روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: "موضعگیری مان در قبال هرگونه حکومت آینده در افغانستان بستگی به عملکرد آن حکومت دارد. بستگی به عملکرد طالبان دارد."
آقای پرایس گفت: "حکومت آینده در افغانستان که ازحقوق اساسی مردم پاسداری کند، به تروریستان پناه ندهد و حقوق اساسی مردم، به شمول حقوق بنیادی نصف جمعیت –که زنان و دختران اند – را محافظت کند، حکومتی است که ما قادر خواهیم بود با آن کار کنیم."