حکومت دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، به طور خاموشانه در پی ایجاد اتحاد سیاسی و امنیتی با کشور های حوزۀ خلیج است.
خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات ایالات متحده و کشور های حوزۀ خلیج نوشته است که در پهلوی کشور های خلیج عرب، مصر و اردون نیز شامل این اتحاد خواهد بود.
بر اساس گزارش ها، قصر سفید در نظر دارد تا همکاری های "عمیق تر" در قسمت سیستم میزایل های دفاعی، آموزش های نظامی، مبارزه با دهشت افگنی، و سایر مسایل با کشور های حوزۀ خلیج ایجاد شود. علاوه بر آن، واشنگتن پلان دارد تا روابط اقتصادی و دیپلوماتیک را با این کشور ها تقویت بیشتر نماید.
رویترز به نقل از مقامات قصر سفید گزارش داده است که ایالات متحده به صورت اخص پلان دارد تا پیمان "ناتوی عرب" را با کشور های حوزۀ خلیج ایجاد کند تا در برابر بلند پروازی های ایران در منطقه پاسخگو باشد.
رویترز به نقل از مقامات قصر سفید و شورای امنیت ملی ایالات متحده که نخواستند نام های شان ذکر شود، گزارش داده است که "اتحاد استراتیژیک شرق میانه" به مثابۀ یک "مانع" در برابر "تهاجم ایران، دهشت افگنی تندوری" قرار گرفت که در نهایت موجب ایجاد ثبات در کشور های شرق میانه خواهد شد.
مقام های امریکایی ابراز امیدواری کرده اند که تقویت اتحاد جدید میان واشنگتن و شرکای حوزی خلیج در نشست موسوم به "اتحاد استراتیژیک شرق میانه" که احتمال دارد به تاریخ ۱۲ تا ۱۳ اکتوبر در واشنگتن برگزار شود، مطرح بحث قرار بگیرد. اما تاریخ این نشست به صورت رسمی از سوی مقامات امریکایی تائید نشده است.
این طرح قبل از سفر سال گذشتۀ رئیس جمهور ترمپ به عربستان سعودی توسط مقامات ریاض مطرح شده بود.
منابع از کشور های عربی که از این طرح آگاهی دارند، همچنین گفته اند که چنین تلاش ها در حال شکل گیری است. اما در مورد جزییات چنین طرح، چیزی بیان نکرده اند.
مقام های امریکایی گفته اند که ایالات متحده با کشور های خلیج به خصوص عربستان سعودی و امارات متحدۀ عرب کار خواهد کرد تا در قسمت تقابل با ایران، با واشنگتن روابط نزدیک داشته باشند.
تا حال به صورت مشخص واضح نشده است که ایالات متحده با متحدین مسلمان سنی مذهب چگونه در مقابل ایران شیعه مذهب، عمل خواهد کرد، اما واشنگتن و کشور های حوزۀ خلیج در منازعۀ یمن و سوریه هدف و منافع مشترکی را دنبال می کنند.
تنش میان ایالات متحده و ایران پس از آن افزایش یافت که رئیس جمهور ترمپ در ماه می ۲۰۱۸ از توافق هسته یی ایران بیرون شد و تعزیرات جدید را بر تهران وضع کرد، تعزیراتی که به باور شماری از کارشناسان نه تنها موجب رکود اقتصادی در ایران شده، بلکه نارضایتی و اعتراضات گستردۀ مردمی را در مقابل حکومت ایران افزایش داده است.