هند، فرانسه، ترکیه و چندین کشور دیگر در حالی قرنطین کامل را در کشورهای شان تمدید میکنند که شمار مبتلایان به کووید۱۹ در جهان به مرز دومیلیون نفر نزدیک شده است.
پس از آنکه شمار واقعات کروناویروس در هند به بیش از ۱۰۳۰۰ رسید، نرندرا مودی، صدر اعظم این کشور اعلام کرد که انسداد سراسری در این کشور تا تاریخ سوم ماه می ادامه خواهد یافت. کرونایروس در هند تا حال جان ۳۵۸ نفر را گرفته است.
در این حال، امانویل ماکرون، رییس جمهور فرانسه انسداد سراسری در این کشور را تا تاریخ ۱۱ ماه می تمدید کرد.
مرگ و میر ناشی از کرونایروس در فرانسه به ۱۴۹۶۷ رسیده است و شمار مبتلایان کووید۱۹ در آن کشور به ۱۳۷۸۷۷ نفر رسیده است.
رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه گفته است که انسداد سراسری ۴۸ ساعتۀ روزهای آخر هفته - شنبه و یک شنبه - در آن کشور، این هفته نیز تکرار خواهد شد.
شمار افراد مبتلا به کووید۱۹ در ترکیه به ۶۱۰۴۹ رسیده است که از آن جمله ۱۲۹۶نفر جان باخته اند.
ایالات متحده امریکا با ۵۸۲۵۹۴ مورد ابتلا و ۲۳۵۲۹ مورد مرگ، در صدر فهرست کشورهای جهان قرار گرفته است.
تنها در شهر نیویارک، در حدود ۱۰۶ هزار و در این ایالت ۱۹۵ هزار مورد کووید۱۹ گزارش شده است؛ ارقامی که بلندتر از اسپانیا و ایتالیا است.
ایتالیا که در محراق کرونایروس در اروپا قرار داشت، به تدریج انسداد کامل را رفع کرده و به برخی از فروشگاهها اجازه فعالیت داده است.
شمار مبتلایان در ایتالیا ۱۵۹۵۱۶ است که از آن جمله ۲۰۴۶۵ نفر جان باخته اند.
در حالی که این همهگیری اقتصاد جهان را صدمه زده است و برخی از کشورها بستههای بزرگ مالی را به مردم شان تصویب کرد اند، ملل متحد خواستار کمک با کشورهای فقیر شده است.
صندوق بین المللی پول، دیروز ۵۰۰ میلیون دالر را برای کمک با ۲۵ کشور تصویب کرد. براساس این اقدام، ۲۵ کشور فقیر بشمول افغانستان برای شش ماه از پرداخت قرضههایشان معاف شدند.
کروناویروس در دسمبر ۲۰۱۹ نخست در شهر ووهان، مرکز ولایت هوبی چین شایع شد.
بر اساس معلومات پوهنتون جانس هاپکینز ایالات متحده این ویروس تا صبح سه شنبه ۱۴ اپریل (۲۶ حمل) در ۱۸۵ کشور و قلمرو جهان، جان ۱۲۰۸۶۳ نفر را گرفته و بیش از یک میلیون و ۹۳۴ هزار نفر دیگر به آن مبتلا شده اند.