لینک های دسترسی

Breaking News

خلیلزاد: زمان’خانه تکانی‘ در پاکستان فرا رسیده است


زلمی خلیلزاد می‌گوید که ایالات متحده بیش از این موجودیت گروه‌های تندرو را در پاکستان تحمل نخواهد کرد
زلمی خلیلزاد می‌گوید که ایالات متحده بیش از این موجودیت گروه‌های تندرو را در پاکستان تحمل نخواهد کرد

سفیر پیشین ایالات متحده در افغانستان با تاکید به استراتیژی جدید ایالات متحده برای جنوب آسیا و افغانستان می‌گوید که مقام‌های پاکستانی باید درک کنند که زمان "خانه تکانی" در کشورشان فرا رسیده است.

زلمی خلیلزاد، سفیر پیشین ایالات متحده در افغانستان، عراق و سازمان ملل متحد گفت " فکر نکنم که ایالات متحده برای زمان طولانی شکیبایی داشته و بر پاکستان فشار را زیاد نکند".

دونالد ترمپ، رئیس جمهوری ایالات متحدۀ امریکا، هنگام اعلام استراتیژی جدید حکومت امریکا برای افغانستان گفت که بیش از این موجودیت پناهگاه‌های دهشت افگنان در پاکستان تحمل نخواهد شد و در صورت ادامۀ این وضعیت بر پاکستان سخت گرفته خواهد شد.

آقای خلیلزاد در صحبت با بخش دیوۀ صدای امریکا گفت که ایالات متحده و افغانستان خواستار تغییر عملی در سیاست پاکستان است تا به گفتۀ وی "بیش از این به طالبان و شبکۀ حقانی اجازه داده نشود که در قلمرو آن کشور پناهگاه امن داشته باشند".

سفیر پیشین امریکا در افغانستان گفت که نظامیان و استخبارات پاکستان نباید از این پس به عناصر تندرو مانند طالبان و شبکۀ حقانی به عنوان سرمایه ببیند بلکه آنان را به صفت نقطۀ ضعف تلقی کنند.

در پیوند با سفر اخیر لوی درستیز اردوی پاکستان به افغانستان، آقای خلیلزاد گفت که این سفرها مبین موجودیت اعتماد میان دو کشور نبوده بلکه به هدف کاوشگری برای ایجاد اعتماد است.

حمدالله محب سفیر افغانستان در واشنگتن دی سی نیز با خوشبینی از تماس‌های اخیر مقام‌های پاکستانی و افغان ابراز خوشبینی کرد. او ابراز امیدواری کرد تا این تماس ها" گفتمان سازنده" را برای پایان بخشیدن به دهشت افگنی و ایجاد ثبات در منطقه فراهم کند.

رئیس جمهور ترمپ در استراتیژی جدید ایالات متحده،از هند نیز خواستار سهم و نقش بیشتر در عرصه های مختلف در افغانستان شده است، اما مقام‌های پاکستانی به شمول صدر اعظم آن کشور گفته اند که هیچ‌گونه نقش "سیاسی یا نظامی" هند را در افغانستان نخواهد پذیرفت.

آقای محب با قدردانی از تلاش‌های هند در افغانستان گفت که پاکستان و هیچ کشور دیگری نباید از این ناحیه نگرانی داشته باشد. او گفت "می‌خواهیم نقطۀ اتصال تمام همسایگان و پل وصل کنندۀ آسیای مرکزی و جنوب آسیا باشیم".

مقام‌های ارشد نظامی ایالات متحده نیز هفتۀ گذشته با انتقاد از موجودیت گروه‌های دهشت افگن در پاکستان و حمایت ادارۀ استخبارات آن کشور از این گروه‌ها هشدار دادند که اگر اسلام آباد نخواهد در چارچوب استراتیژی جدید با ایالات متحده همکاری کند به گفتۀ آنان واشنگتن از "گزینه ‌های قوی" بر ضد پاکستان کار خواهد گرفت.

XS
SM
MD
LG