لینک های دسترسی

Breaking News

وزارت صحت: محصول حکیم الکوزی را معاینه می‌کنیم 


حکیم الکوزی
حکیم الکوزی

وزارت صحت عامهٔ افغانستان می‌گوید که محصول حکیم الکوزی مورد معاینه لابراتواری قرار خواهد گرفت و اگر موثریت‌اش ثابت شد، در هماهنگی با سازمان جهانی صحت با افتخار با تمام جهان شریک ساخته خواهد شد.

با آنهم، وحید مجروح، معین عرضه خدمات صحی وزارت صحت افغانستان از مردم خواست تا دنبال شایعات نروند و به گفتۀ وی این وزارت اجازه نخواهد داد که مردم توسط یک "محصول ناشناخته و شخص ناشناخته" اغفال شوند.

آقای مجروح گفت: "وزارت صحت عامه از هر ابتکار، همکاری، طرح و نظری که بتواند به نحوی ممد سلامت مردم در ابعاد مختلف، مخصوصاً در مصیبت کرونا باشد تقدیر می‌کند و تمام تسهیلات و حمایت لازم را فراهم می‌سازد."

با آنهم او گفت که وزارت صحت عامه مانع توزیع هر محصولی خواهد شد که مورد تایید نهادهای ملی و بین المللی قرار نداشته باشد.

این مقام وزارت صحت عامهٔ افغانستان گفت که حتا اگر محصول آقای الکوزی "صد در صد" موثر هم باشد، باید نهاد‌های وزارت صحت عامهٔ‌ افغانستان و از طریق این وزارت، نهاد های بین المللی در مورد آن ابراز نظر کنند.

او گفت که در صورت تایید موثریت این محصول، وزارت صحت عامه تمامی تسهیلات را برای ثبت و راجستر، تولید و استفاده موثر آن فراهم خواهد کرد.

در سایر جهان، تمامی محصولات پیش از آنکه مورد استفاده قرار گیرد، بارها مورد آزمایش‌های کلینیکی قرار می‌گیرد تا عوارض جانبی و موثریت آن تایید شود.

پژوهشگران در سایر کشورهای پیشرفتهٔ‌ جهان از جمله ایالات متحده، فرانسه، آلمان، بریتانیا و چین در تلاش اند تا واکسین کروناویروس را بسازند. برخی از این کشورها در مراحل نخست به موفقیت ابتدایی نیز دست یافته اند، اما برای تایید آن باید از مراحل گسترده دیگر گذر کنند.

گیاه معجزه آمیز مدغاسکر

پیش از این یک ترکیب داروی گیاهی در مدغاسکر نیز زمانی خبرساز شد که رییس جمهور آن کشور افریقایی از موثریت آن دوا در تداوی بیماران کووید۱۹ صحبت کرده و آنرا "علاج معجزه‌آمیز" خواند.

اندری راجویلنا گفت که بیماران کووید۱۹ با مصرف هفت تا ۱۰ روز این دارو کاملاً صحتمند شده اند. از این محصول گیاهی در افریقا برای درمان ملاریا نیز استفاده می‌شود.

دانشمندان اکنون تلاش دارند تا این دارو را برای تداوی بیماران کووید۱۹ به آزمایش بگیرند.

پژوهشگران آلمانی در همکاری با یک شرکت امریکایی عصاره گیاه Artemisia annua را آزمایش می‌کنند تا موثریت آنرا در تداوی بیماران کووید۱۹ مشخص سازند.

پیتر سی‌برگر، رییس این تیم پژوهشگران به صدای امریکا گفت که برای به دست آوردن بلندترین کیفیت عصاره این گیاه با دو لابراتوار مستقل کار می‌کنند.

او افزود که نتایج این تحقیق به زودی به دست خواهد آمد و در هفته‌های آینده خواهند توانست در مورد مرکبات این گیاه معلومات دقیق ارایه کنند.

آقای سی‌برگر گفت که در مرحلهٔ بعدی این دارو بر انسان‌ها آزمایش خواهد شد.

سازمان جهانی صحت نیز گفته است که در مورد موثریت این گیاه تحقیق خواهد کرد.

با آنهم، متخصصین می‌گویند که اگر چه این دارو عوارض جانبی ندارد، باید معجره‌آمیز تلقی نشود زیرا تا اکنون متخصصین طبی موثریت آنرا تصدیق نکرده اند.

کروناویروس برای نخستین‌بار در شهر ووهان ایالت هوبی چین شیوع یافت و به سرعت به همه‌گیری مرگبار جهانی مبدل شد.

آمار پوهنتون جانس هاپکینز ایالات متحده نشان می‌دهد که در ۱۸۸ کشور و قلمرو جهان تا صبح یکشنبه ۳۱ می (۱۱ جوزا) بیش از شش میلیون نفر به کروناویروس مصاب شده و بیش از ۳۶۹ هزار نفر دیگر در اثر ابتلا به آن جان باخته اند.

XS
SM
MD
LG