لینک های دسترسی

Breaking News

اردوی پاکستان: امریکا در برکناری عمران خان دست نداشت


اردوی پاکستان ادعای عمران خان، صدراعظم پیشین این کشور، را که گویا ایالات متحده مخالفانش را در رای عدم اعتماد پارلمان همکاری کرده است، رد کرد.

آقای خان مدعی شده بود که طرح عدم اعتماد نتیجه دخالت ایالات متحده در سیاست کشورش بوده و گفته است که از سفیر پاکستان در واشنگتن مکالمه یا نوت دپلوماتیک برای اثبات ادعای خود دارد.

اما بابر افتخار، سخنگوی اردوی پاکستان روز پنجشنبه ۱۴ اپریل (۲۵ حمل) ضمن تکذیب این خبر و با اشاره به نگرانی شورای امنیت این کشور گفت: "شما می توانید به وضوح ببینید که آیا کلمه‌ای از توطیه در آن بیانیه وجود دارد یا خیر. من چنین فکر نمی‌کنم."

شورای امنیت ملی پاکستان نیز اوایل این ماه از استفادهٔ عبارات غیر دپلوماتیک در این نوت و احتمال مداخله خارجی اظهار نگرانی کرده بود.

خان همچنین مدعی شده بود که به دلیل سفر به روسیه و دنبال کردن "سیاست خارجی مستقل" توسط واشنگتن مجازات می‌شود. ایالات متحده این ادعاها را همواره رد کرده است.

احزاب مخالف و تحلیلگران می‌گویند که اردوی پاکستان به خان کمک کرد تا در انتخابات سال ۲۰۱۸ پیروز شود، اما این حمایت پس از اختلاف نظر بر سر انتصاب رییس استخبارات این کشور در اواخر سال گذشته کم رنگ شد. خان و اردوی پاکستان این ادعا را رد می‌کنند.

در همین حال آقای افتخار اظهارات خان مبنی بر اینکه جاوید قمر باجوه، لوی درستیز پاکستان، پیشنهاد میانجیگری بین او و مخالفان‌اش را داده بود، رد کرد.

سخنگوی اردوی پاکستان گفت که در حقیقت آقای خان از لوی درستیز خواسته بود تا با مخالفان او صحبت کند که در صورت پس گرفتن طرح عدم اعتماد، انتخابات زودهنگام برگزار خواهد کرد.

افتخار گفت:"(باجوه) نزد مخالفان رفت و این درخواست را به آنها پیشکش کرد و پس از گفتگوی مفصل [آنان] گفتند که چنین اقدامی نمی‌کنند و همانطور که برنامه‌ریزی کرده‌اند پیش می‌روند."

وی همچنین تصریح کرد که پس از خروج نیروهای ایتلاف به رهبری ایالات متحده از افغانستان در ماه اگست سال گذشته، ایالات متحده هرگز درخواست ایجاد پایگاه‌های نظامی در پاکستان را نکرده است.

پیش از این، حزب آقای خان ادعا کرده بود که روابط واشنگتن پس از آن با پاکستان تیره شد که آقای خان از فراهم کردن پایگاه نظامی به نیروهای امریکایی امتناع ورزید.

پارلمان پاکستان پس از آن که احزاب مخالف حکومت عمران خان خواستار رای‌گیری برای سلب صلاحیت عمران خان شدند، روز شنبه رای گیری کرد و ۱۷۴ قانونگذار پاکستانی به حمایت از سلب اعتماد و برکناری عمران خان رای دادند. برای عزل وی به ۱۷۲ رای مثبت نیاز بود.

XS
SM
MD
LG