لینک های دسترسی

Breaking News

ترکیه اسرائیل را به 'قتل عام' فلسطینی ها متهم کرد


در اثر حملات قوای اسرائیلی بر معترضین فلسطینی روز دو شنبه حدود ۶۰ نفر کشته و صد های نفر دیگر زخمی گردید
در اثر حملات قوای اسرائیلی بر معترضین فلسطینی روز دو شنبه حدود ۶۰ نفر کشته و صد های نفر دیگر زخمی گردید

در واکنش به کشتن ده ها معترض فلسطینی از سوی نظامیان اسرائیلی، ترکیه از جنرال کنسول اسرائیل در آن کشور خواسته است تا "برای مدتی" به کشورش برگردد.

در دو روز گذشته، حدود ۶۰ فلسطینی معترض در غزه از سوی نظامیان اسرائیلی کشته و صدها تن دیگر زخمی شدند. به دنبال گشایش سفارت امریکا در بیت المقدس، فلسطینی ها دست به اعتراضات گسترده زده اند.

شماری از کشورها به شمول سرمنشی سازمان ملل خشونت های اخیر در بیت المقدس و غزه را نکوهش کرده اند.

ترکیه یکی از منتقدین سرسخت برخورد قوای اسرائیلی در برای معترضین فلسطینی در سرحد غزه بوده است.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه کشتار ده ها فلسطینی را "قتل عام" عنوان کرد و اسرائیل را "دولت دهشت افگن" خطاب کرد.

علاوه بر آن، ترکیه سفیر اسرائیل را از کشورش اخراج کرد و سفیران خود را از اسرائیل و ایالات متحده فراخواند.

واکنش کشور های عربی

کشور های عربی هم کشته شدن فلسطینی ها از سوی نظامیان اسرائیلی را به شدت محکوم کرده اند. اما به نوشتۀ خبرگزاری اسوشیتدپرس، رهبران کشور های عربی در اصل به صورت "بی سرو صدا" با اسرائیل همکار اند.

عربستان سعودی با نشر یک اعلامیۀ کوتاه، کشته شدن فلسطینی ها را محکوم کرد و بار دیگر حمایت اش را از "مردم فلسطین و حقوق مشروع" آنان اعلام کرد.

انتقاد ریاض از اسرائیل در غزه در حالی صورت گرفته است که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، از یک سال به این سو، روابط نزدیک با دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، برقرار کرده است. مقامات فلسطینی اما حکومت دونالد ترمپ را به جانبداری از اسرائیل متهم می کنند.

مورد دیگری که کشورهای غنی عربی را به اسرائیل نزدیک میسازد، اختلافات با جمهوری اسلامی ایران است. امریکا، اسرائیل و کشورهای عربی ایران را به دامن زدن اختلافات مذهبی (شیعه و سنی)، توسعه طلبی و ایجاد بی ثباتی در منطقه متهم می کنند – ایران اما این اتهامات را به شدت رد می کند.

XS
SM
MD
LG