لینک های دسترسی

Breaking News

بیش از نیم میلیون نفر پس از تسلط طالبان وظایف شان را از دست دادند - گزارش


سازمان بین المللی کار گفته است که تا ماه جون ۲۰۲۲ احتمالا بین ۷۰۰ هزار تا ۹۰۰ هزار نفر وظایف شان را در افغانستان از دست بدهند
سازمان بین المللی کار گفته است که تا ماه جون ۲۰۲۲ احتمالا بین ۷۰۰ هزار تا ۹۰۰ هزار نفر وظایف شان را در افغانستان از دست بدهند

سازمان بین‌المللی کار روز چهارشنبه ۱۹ جنوری (۲۹ جدی) در گزارشی اعلام کرد که پس از تسلط گروه طالبان در اوسط اگست ۲۰۲۱، بیش از نیم میلیون نفر در افغانستان وظایف‌شان را از دست داده اند.

سازمان بین‌المللی کار (International Labor Organization) در این گزارش گفته است که بحران به وجود آمده، اقتصاد افغانستان را فلج کرده و مارکیت کار را به شدت زیر فشار قرار داده است.

بر اساس این گزارش، این وضعیت به صورت خاص زنان، افرادیکه در مزارع، موقف‌های حکومتی، خدمات اجتماعی و ساختمانی کار می‌کنند،‌ را متاثر کرده است، زیرا آن‌ها یا وظایف‌شان را از دست داده اند و یا هم معاش‌شان را دریافت نمی‌کنند.

در این گزارش همچنین آمده است که بسیاری از شرکت‌ها زیر فشار قرار دارند و به مشکل می‌توانند سر پا بمانند، زیرا هزاران افغان هر روز از آن کشور فرار می‌کنند.

بر اساس گزارش سازمان بین‌المللی کار، تا ماه جون ۲۰۲۲ میلادی بین ۷۰۰ هزار تا ۹۰۰ هزار شغل در افغانستان از بین خواهد رفت، زیرا شرایط اشتغال بیشتر نادر خواهد شد.

در این گزارش همچنین آمده است که تصرف مجدد افغانستان توسط گروه طالبان پیامدهای اقتصادی بسیار زیادی را در پی داشته است، زیرا این کشور از یک‌سو با کمبود پول نقد مواجه بوده و از سوی دیگر برداشت پول نقد از بانک‌ها با محدویت مواجه شده است؛ وضعیتی که نه تنها افراد،‌ بلکه شرکت‌ها را نیز با مشکل مواجه کرده است.

این سازمان گفته است که اقتصاد این کشور از قبل نیز به دلایل مختلف از جمله بیش از چهار دهه جنگ،‌ خشک‌سالی و همه‌گیری بیماری کووید۱۹ با مشکلات جدی مواجه بود.

بر اساس این گزارش، پس از تسلط مجدد طالبان بر افغانستان و خروج توام با هرج و مرج قوای بین‌المللی به رهبری ایالات متحده از آن کشور، جامعهٔ بین‌المللی دارایی‌های افغانستان را در خارج مسدود کرد و با در نظر داشت شهرت "وحشیانهٔ" آن گروه در ۲۰ سال گذشته، مایل نیست با حکومت طالبان کار کند.

رامین بهزاد، هماهنگ‌کنندهٔ ارشد سازمان بین‌المللی کار برای افغانستان، گفته است که اوضاع در آن کشور وخیم است و برای تامین ثبات، به حمایت فوری نیازمند است.

به گفتهٔ آقای بهزاد، رفع نیازمندی‌های فوری بشردوستانه در اولویت قرار دارد،‌ اما تاکید کرد که بهبود پایدار و همه‌شمول به دسترسی مردم و جوامع به اشتغال، معیشت و خدمات اولیه بستگی دارد.

بر اساس این گزارش، زنان در سال ۲۰۲۰ میلادی، ۲۰ درصد شغل‌ها را در افغانستان در اختیار داشتند، اما حال آن‌ها در برخی ساحات از انجام وظایف‌شان محروم شده اند.

علاوه بر آن، تحصیل دختران در آن کشور محدود شده است. رهبران طالبان ابراز امیدواری کرده اند تا در ماه مارچ سال روان میلادی همه مکاتب در سراسر آن کشور به روی دختران باز شوند، اما در حال حاضر، تحصیل دختران محدود شده است.

سازمان بین‌المللی کار در حالی خواهان حمایت بیشتر جامعهٔ بین المللی برای افغان‌ها شده است که بر اساس هشدار ملل متحد، ۸.۷ میلیون شهروند این کشور در آستانهٔ گرسنگی قرار گرفته اند.

قبل از این، مقام‌های ملل متحد بارها گفته اند که از جمله تقریباً ۴۰ میلیون جمعیت افغانستان، نزدیک به ۲۴ میلیون نفوس آن کشور به کمک های عاجل بشری نیازمند اند.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG